Böcker & Prylar

Whiskyopus

Böcker

Whiskyopus är en imponerande sammanställning om allt som värt att veta om det ädla destillatet, och lite till.

Konsten att bygga en vinkällare

Böcker

Att lagra vin kan verka som mystik eller något för den som har en mörk källare under herrgården för ändamålet. Men det handlar mest om att bestämma sig. Vill du dricka bra viner eller inte. Johan Magnusson nya bok Konsten att bygga en vinkällare innehåller allt du behöver veta för att starta din egen källare.

Markus kokbok

Böcker

Markus Aujalay, välkänd kock och senast bekant som domare i Sveriges mästerkock har gjort en ny kokbok. Lite av varje ska inspirera både till vardag och fest.

Mannerströms stora kokbok

Böcker

Det är utan tvekan ett referensverk för alla kök. Leif Mannerströms stora kokbok är en imponerande samling recept från vår största och mest folkkära kock och krögare.

Sura degar söta bröd

Böcker

Vår allra största bagaremästare och konditormästare Jan Hedh har samlat allt värt att veta om surdegsbakning och surdegsbröd. Som vanligt är det helt enastående och ett referensverk för alla som bakar, eller som vill börja baka med surdeg.

Lammkokboken -100 recept till vardag och fest!

Böcker

Rune Kalf-Hansen är dansk kock, sedan många år verksam i Sverige och med det ekologiska köket i fokus. Nu ger han lammets alla styckdelar uppmärksamhet i den nya kokboken med det passande namnet Lammkokboken.

Danyels klassiker, 74 älskade recept med en twist

Böcker

Efter 18 år som restauratör och med 12 krogar har Danyel Couet har kommt till insikt. Han är klassisk, åtminstone när det kommer till mat. Det är också temat på den nya kokboken där 74 klassiker avhandlas med personlig variation.

Äntligen helg – Lite vassare, mycket godare

Böcker

Tom Sjöstedt, Årets kock-vinnare och kock i kocklandslaget, har släppt loss med helgrecept i nya kokboken Äntligen helg. En kokbok som kan bli ett bra sällskap i höstens helgkök.

Hav Fisk- & skaldjursrecept för årets alla veckor

Böcker

En fisk- eller skaldjursrätt i veckan. Det är vad Hav handlar om. Bakom den nya kokboken står Pär-Anders Bergqvist och Anders Engvall. Till vardags bakom fiskdisken på Hav i Höstorgshallen i Stockholm. Och det är inte svårt att bli lite fisksugen. Det är läcker mat med inspirerande recept och ett organiskt storslaget foto av Björn Tesch som sällan skådas i svenska kokböcker.

Grilla som proffsen

Böcker

Det är hög tid att damma av grillen, fiska fram grillhandske, tång och grillspade. Kocken och grillmästaren Jonas Borssén bidrar i år med grillinspiration i en ny kokbok för alla som vill utveckla sina förmågor vid grillen.

Slow Wine 2011 i ny iphone-app

Prylar

Slow Wine ger för första gången ut en vinguide, på engelska ska tilläggas. Rörelsen är vinets motsvarighet till Slow Food, en gräsrotsrörelse med 100 000 medlemmar i 150 länder, med syfte att främja genuint mathantverk. Guiden kommer också finnas som app till iPhone och iPad.

Så ska en slipsten dras

Prylar

Slöa knivar är både en hälsofara och något som gör köksarbetet ineffektivt. Tomaterna stretar emot och kycklingskinnet gör styckningen till ett evighetsprojekt. Med knivar som har mjukt stål är problemet snabbt avhjälpt. Med en keramisk våtslip hålls knivarna enkelt skarpa.

Döden i grytan

Böcker

Har matlagning från grunden med riktiga råvaror blivit en hälsorisk i Sverige? Det undrar i alla fall författarna bakom den nyutkomna boken Döden i grytan. Mats-Eric Nilsson, gör tillsammans med journalistkollegan Henrik Ennart nedslag i Matsverige och fortsätter syna livsmedelsindustrin och den offentliga maten. Det är bitvis skrämmande, upprörande och sorglig läsning.

Nära mat i iPhone

Prylar

iPhoneappen fullmatad med 600 odlare och matproducenter nära dig.

Paul grillar

Böcker

”Det finns inget dåligt grillväder, det finns bara dåliga kläder”, skriver kocken Paul Svensson i sin grillkokbok Paul grillar. En av vårens mest läsvärda kokbok.

Snabbaste kryddkvarnen

Prylar

Kryddkvarnen Spice Boy gör grillivet något enklare.

Ekoviner i iPhone

Prylar

Applikationerna för iPhone och Blackberry duggar tätt. Tagdevin.com är en av de senaste som inom kort kan bli vinvännernas sällskap i mobilen.

Det naturliga köket

Böcker

När Sveriges mest välrenommerade kock gör kokbok är det tjocka pärmar med styvt fodral och raffinerad mat. Det naturliga köket bjuder på det bästa från Mathias Dahlgrens två restauranger på Grand Hotel i Stockholm.

The Fat Duck Cookbook

Böcker

Årets kokbokssäsong har inte riktigt kommit i gång. Vi blickar därför tillbaka till en av höstens mest sensationella kokbok. Den engelska kocken Heston Blumenthal har med sin restaurang The Fat Duck tagit den moderna kokkonsten på nya spår.

Digital gastronomi

Prylar

Välkommen till framtiden. Glöm stekpannor och grytor. I det moderna köket behövs en Cornucopia.

Ostmaskin gör osten hemma

Prylar

Det är givetvis i ostlandet Frankrike som ostmaskinen lanseras lagom till jul.

Kött -allt om kött

Böcker

Vi äter mer kött än någonsin. Samtidigt blir våra kunskaper om hur vi ska hantera och bedöma kvalitet på köttet sämre. För det finns andra styckdelar än filé och entrecôte. Den nyutkomna boken Kött- välja, hantera, tillaga, sprider välbehövligt ljus i ämnet.

Sida 1 av 212

Instagram feed