Böcker & Prylar

Teflonfritt i stekpannan

Prylar

Fagnande teflon i stekpannan? De Buyer gör klassiska stekpannor i stål som löser problemet.

Baka på riktigt

Böcker

– Det är mycket fusk i bageri- och konditorbranschen i dag, konstaterar Jan Hedh. Hans nya bok Bröd och Kaffebröd ger i alla fall hemmabagaren chansen att baka på riktigt.

Bubbelindikator

Prylar

Ny kork spara bubblorna i champagnen.

Till skogs med Mannerström

Böcker

Det är svårt att inte tycka om Leif Mannerström. Hans ärliga och raka matlagning visar den respekt för råvaran som alltid är grunden för god mat. I sin nya bok, Viltkokboken fortsätter han sin kulinariska odyssé i bokform. Alltid med en stadig fot i den svenska mattraditionen, men med det franska kökets raffinerade kokkonst inom räckhåll.

Modern design för ökad smakupplevelse

Prylar

Open Up, en glasserie från Chef & Sommelier som kom ut på markanden redan 2006, har inte förrän nu börjat synas på riktigt i Sverige.

Mitt nära kök

Böcker

”All matlagning börjar med råvaran”. När en av våra mest uppskattade kockar, Henrik Norström på restaurang Lux Stockholm, gör kokbok tar han en tydlig riktning. I Mitt nära kök är råvaran nära hans kök och personerna som producerar den i fokus.

Det är en av årets absoluta höjdpunkter i kokbokshyllan.

Hemma hos Melker Andersson

Böcker

Bokhösten är här och en strid ström av kokböcker landar i boklådorna. En av våra mest framgångsrika krögare Melker Andersson släpper nytt, denna gång i hemmamiljö.

Plura i matens vagga

Böcker

Musikern och författaren Plura drog till Provence med matvänner och fotograf under en vecka. Det blev starten på Pluras kokbok, med efterföljande utflykter till Sydkoster där matminnen återupplevdes.

Vintermometer

Prylar

Snygg funktionell vintermometer som vunnit flera designpriser.

Guide Michelin firar 100:e utgåvan

Böcker

I Frankrike är den ovärderligt redskap. Guide Michelin kan ofta vara skillnaden mellan en bra restaurantkväll och en usel. Framförallt för snabba besök i outforskade städer. Det handlar inte enbart om topprestauranter med stjärnstatus. Deras prisvärda Gourmandtips är nästan ännu mer användbara. Årets upplaga kom i veckan och är dessutom den 100:e utgåvan av den världsberömda restaurant- och hotellguiden.

Fusion Chocolate-Chocolate in Cuisine

Böcker

Fusion Chocolate är utan tvekan ett av de mest grundliga och ambitiösa verken på temat choklad i maten. Den förklarar all nödvändig fysiologi och kemi bakom chokladen och är tillsammans med gnistrande vackra matbilder också pedagogisk. Något som brukar vara svårt att kombinera. Det blir lätt torrt och informativt tråkigt.

Närodlat i fokus

Böcker

Det talas mycket om närproducerad mat, men som konsument kan det vara svårt att hitta varorna i butikernas hyllor. Gårdarnas mat är en ny kokbok som sprider lite mer ljus i ämnet.

Matsmart för smakens skull

Böcker

Matsmart är en bra allegori på klimatsmart, ett numer ganska slitet uttryck. Det förstnämnda är dock allt annat än slitet och är namnet på en nyutkommen bok gjord av Stefan Edman och Bo Thunberg, och inte att förglömma engagerat fotoarbete av Jan Töve.

Sida 2 av 212

Instagram feed