Konsten att bygga en vinkällare

Att lagra vin kan verka som mystik eller något för den som har en mörk källare under herrgården för ändamålet. Men det handlar mest om att bestämma sig. Vill du dricka bra viner eller inte. Johan Magnusson nya bok Konsten att bygga en vinkällare innehåller allt du behöver veta för att starta din egen källare.

Konsten att bygga en vinkällare

Konsten att bygga en vinkällare
Författare: Johan Magnusson
Förlag: Tukan Förlag
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 174
ISBN: 9789174015942
Köpa: Bokus Adlibris

 

Han skrivit några böcker på temat, senaste Glädjen att bygga en vinkällare som kom 2007. Konsten att bygga en vinkällare är en uppdaterad version som mer grundligt tar sig an ämnet. Här finns avsnitt om hur vinet blir till, hur vinet njuts, druvsorter, årgångstabeller, hur en provning går till, att köpa vin som investering och givetvis 15 olika exempel på hur en vinkällare kan byggas och se ut. Det är en guldgruva för alla som funderat på att skapa sig en vinkällare.

Johan Magnusson avmystifierar enkelt ämnet genom att påpeka att en vinkällare är benämningen på ett antal viner som köpts in och inte konsumerats på en gång. Du kan ha din vinkällare i lägenheten, villan, den gemensamma källaren eller herrgården om du har en. Poängen är att köpa viner du vill dricka när de finns tillgängliga. Att slippa valen som du tvingas till vid sistaminutenköpen på Systembolaget. Det behöver inte vara dyra viner, men viner med en karaktär som kan utvecklas i en källare. Glädjen i att följa sina viners utveckling är väl den lilla investering som krävs. Systembolagets beställningssortiment känns genast mer attraktivt om du kan lagra vinerna du beställer, kanske i något större mängder åt gången. För att inte tala om den enorma utvecklingen av vinklubbar som ofta erbjuder det som Systembolagets butiker inte kan, när det gäller kvalitet och ursprung.

Konsten att bygga en vinkällare är ett referensverk för alla som bara lätt tänkt tanken att spara några av vininköpen, en kortare, eller längre tid. Framförallt kan de 15 vinkällare som Johan Magnusson besökt vara inspiration för det egna projektet.

Mera i samma ämne:

Lämna kommentar

Instagram feed