Mannerströms stora kokbok

Det är utan tvekan ett referensverk för alla kök. Leif Mannerströms stora kokbok är en imponerande samling recept från vår största och mest folkkära kock och krögare.

Mannerströms stora kokbok

Mannerströms stora kokbok

Mannerströms stora kokbok

ISBN: 978-91-1-304340-1
Författare: Leif Mannerström
Fotograf: Tomas Yeh
Mera om Leif här
Förlag: Norstedts Förlag
Inbunden 382 sidor
Bokus 289 kr
Adlibris 288 kr
Hitta bästa pris på prisjakt

Leif Mannerström står alltid med en stadig fot i den svenska mattraditionen och är utan tvekan en av våra mest uppskattade och välrenommerade kockar. En matpionjär som i sin senaste kokbok sammanfattar många år i köket med hans bästa recept. Det är en imponerande och inbjudande samling, med allt från grillmat, fisk- och skaldjur, vilt och självklart hans stora passion för den svenska husmanskosten.

Det är en stadig bok, men det behövs rejält med omfång när en av våra största kockar och krögare ska sammanfatta sina bästa recept. Det är en matbibel med den klassiska svenska husmanskosten i fokus, raffinerat genomförd och preparerad med det franska kökets grundbultar och finess.

Han är en pionjär för den raffinerade svenska matlagningen och en kock av den gamla skolan som genom åren förvaltat Tore Wretmans gastronomiska arv. Att han haft en avgörande betydelse för den svenska gastronomins utveckling står utom allt tvivel. Det blir om inte annat tydligt i förordet av Mathias Dahlgren, där han tackar Mannerström för hans insats för den svenska maten.

Och det är svårt att inte gilla Leif Mannerström och hans rejäla och raka matlagning, alltid genomförd raffinerad finess och smakkänsla. Han är en smaksäker gastronom med smittsam entusiasm för den njutbara maten. I avsnittet för husmanskosten påpekar han att omsorgsfullt tillagad husmanskost är något av de finaste vi har i vårt land. Han konstaterar också med glädje att det är mat som syns allt oftare på finkrogarnas menyer, vilket knappast hänt utan hans passion och arbete med det svenska matarvet.

Ska man köpa bara en kokbok i år så är Mannerströms stora kokbok utan tvekan en given kandidat. Det är ett referensverk som borde stå nära spisen i alla kök.

Lämna kommentar

Instagram feed