Whiskyopus

Whiskyopus är en imponerande sammanställning om allt som värt att veta om det ädla destillatet, och lite till.

WhiskyOpus

Whiskyopus

Författare: Gavin D Smith, Dominic Roskrow

Gavin D Smith är en av världens ledande whiskyskribenter . Han skriver i fler a relaterade publikationer och har gjort ett 20-tal böcker i ämnet. Han arbetade med den legendariske Michael Jackson i den 6:e upplagan av Jackson’s Malt Whisky Companion (2010).
Dominic Roskrow var tidigare redaktör på Whisky magazine. Han har skrivit om whisky för bland annat The Whisky Advocate, Times, Daily Telegraph och Spectator. Han har skrivit fem böcker, bland annat 1001 Whiskies To Try Before You Die, som kom i maj i år.

Språk: Svenska
Antal sidor: 300
Förlag: Norstedts
Översättare: Per Johan Hasselqvist, Lotten Bergman
Originaltitel: WhiskyOpus
ISBN: 9789113046075

Köpa: Bokus Adlibris

Sverige är ett whiskygalet land. Det märktes om inte annat på årets upplaga av Stockholm Beer&Whisky festival, där whiskymontrarna var fler än någonsin, och whiskysorterna långt fler än vad som kan provas på en eftermiddag. Det är därför inte så märkligt att Whiskyopus översatts till svenska från originalutgåvan på engelska. Det finns gott om svenska bokhyllor där den kan ta sin plats.

Whiskyopus samlar de främsta destillerierna, men inleder med en historisk tillbakablick om whiskyutvecklingens milstolpar. Grunderna för tillverkning avhandlas också, liksom mystiken kring ekfaten som ger destillatet sin unika karaktär. Här fås också hundratals smak- och doftbeskrivningar som kan inspirera och intervjuer med världens ledande på whiskyområdet.

Skottland är av tradition den viktigaste whiskynationen, och får stort utrymme, med all rätt. Hav, lytunga, obruten horisont är har blivit sinnebilden för whisky. Men också övriga världens whiskyproduktion avhandlas. Allt från Europa till Nya världen, Japan, Kanada och USA. Till och med Sverige har numer en plats på den globala whiskykartan, och Mackmyra har ett helt uppslag. Fler svenska whiskydestillerier är på gång, eller redan i produktion. Mackmyra har snart sällskap. Svensk whisky är helt klart på gång.

Whiskyopus är ett givet referensverk för alla som gillar en god whisky i glaset. Här finns allt värt att veta om både whiskyn du just hällt i glaset och mycket mer. Vill man utforska nya destillerier är den en given plats att hitta inspiration på.

Lämna kommentar

Instagram feed