Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Höstlamm i köket Sött och salt till glöggen Vildsvin – det nya viltet Höstsvamp-kantareller Julströmmingar Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Hela djuret i köket Vintergös Sydfransk sommar Älghöst Tid för vårlamm Jordgubbar med smak Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Konsten att bemästra glöden Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Laroche Winebar et Restaurant Nyårssupé Peppar för finsmakare Sommar i köket Mårten Gås Fyllda grönsaker Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Vårlätt lax Grisens hemlighet – smak och metod Lök Vårkyckling på menyn Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Ödmjuka knölar Påskägg Tryffel, vin och mat Allt är gott på grisen På jakt efter grisens hemlighet Pajer med fransk touche Läckra påskägg med svenska smaker Påskmiddag med lamm Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Vårlätta påskdelikatesser Med smak av sommarhö Sherryns hemlighet Kalv eller kalv? Matiga vintersoppor Kallrökt Gott till glöggen Vårfisk Surströmmingsburken ska öppnas

Instagram feed