Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Vägen till hjärtat går genom magen Fyllda grönsaker Julströmmingar Grillsåser & Marinader till grillen Pajer med fransk touche Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Surströmmingsburken ska öppnas Sommar i köket Vårlätt lax Mårten Gås Vinterdeli Hela djuret i köket Sydfransk sommar Vintergös Kokt på grillen Grytkött på ben Nyårssupé Våfflor -salta vårfruvåfflor Höstlamm i köket Öl i maten Peppar för finsmakare Kanapéer Höstsvamp-kantareller Sommarprimörer Midsommarsnapsar Sött och salt till glöggen Svenska sparrisprimörer Lamm från årets kockfinalister Kräftdelikatesser Den goda köttgrytan Lök Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Kalv eller kalv? Konservera mera – charkuterier på burk Sherryns hemlighet Den goda julgrisen Svart trumpetsvamp Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Svensk sparris ur jorden Gränslös gastronomi Tryffel, vin och mat

Instagram feed