Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Den goda köttgrytan Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Oxsvans – en höstdelikatess Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Vårfisk Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Le Chaudron – vin och vildsvin Svensk sparris ur jorden Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Grytkött på ben Vild- och tamfågel Nyårsskaldjur x 2 Bästa charkuterierna för julbordet Laroche Winebar et Restaurant Grillsåser & Marinader till grillen Pintxos-baskiska delikatesser Höstsvamp-kantareller Peppar för finsmakare Höstlamm och miljövård Smygstart på vårlammet Nyårssupé Vårlätta påskdelikatesser Kanapéer Våfflor -salta vårfruvåfflor Tryffel, vin och mat Den oemotståndliga confiten Värmande köttgrytor för kalla kvällar Allt är gott på grisen Vägen till hjärtat går genom magen Nyårsmusslor x 2 Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Vinterdeli Surströmmingsburken ska öppnas Lamm från årets kockfinalister Vildsvin – det nya viltet Fisk- och skaldjurshöst Tid för vårlamm Hela djuret i köket Svenska sparrisprimörer Kantareller och sherry Kalv eller kalv? Konservera mera – charkuterier på burk Höstlamm i köket

Instagram feed