Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Tid för vårlamm Fyllda grönsaker Hela djuret i köket Renässans för den svenska husmanskosten Grillsåser & Marinader till grillen Le Chaudron – vin och vildsvin Våfflor -salta vårfruvåfflor Peppar för finsmakare Smygstart på vårlammet Svenska äpplen på menyn Höstlamm och miljövård Svensk sparris ur jorden Sherryns hemlighet Den oemotståndliga confiten På jakt efter grisens hemlighet Mårten Gås Den goda blåmusslan Gott till glöggen Kräftdelikatesser Nyårsmusslor x 2 Kallrökt Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Sommarprimörer Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Tryffel, vin och mat Katalansk svampinspiration Vårfisk Ödmjuka knölar Kokt på grillen Jordgubbar med smak Vårlätta påskdelikatesser Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Öl i maten Värmande köttgrytor för kalla kvällar Konservera mera – charkuterier på burk Kräftor Med smak av sommarhö Oxsvans – en höstdelikatess Älghöst Konsten att bemästra glöden Vårkyckling på menyn Nyårsskaldjur x 2 Midsommarsnapsar Svart trumpetsvamp

Instagram feed