Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Vild- och tamfågel Sommarprimörer Bästa charkuterierna för julbordet Vinterdeli Den goda blåmusslan Sydfransk sommar Laroche Winebar et Restaurant Konservera mera – charkuterier på burk Lax för finsmakare Vårfisk Grisens hemlighet – smak och metod Påskägg Kanapéer Den goda julgrisen Gränslös gastronomi Kalv eller kalv? Pajer med fransk touche Påskmiddag med lamm På jakt efter grisens hemlighet Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Allt är gott på grisen Vårlätta påskdelikatesser Jordgubbar med smak Höstlamm i köket Kokt på grillen Med smak av sommarhö Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Gott till glöggen Katalansk svampinspiration Tid för vårlamm Fisk- och skaldjurshöst Höstsvamp-kantareller Oxsvans – en höstdelikatess Mårten Gås Vårlätt lax Kräftdelikatesser Julströmmingar Sherryns hemlighet Ödmjuka knölar Den oemotståndliga confiten Älghöst Vildsvin – det nya viltet Höstlamm och miljövård Smygstart på vårlammet

Instagram feed