Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Kräftor Pajer med fransk touche Nyårsskaldjur x 2 Vägen till hjärtat går genom magen Ödmjuka knölar Vinterdeli Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Svensk sparris ur jorden Julströmmingar Höstlamm i köket Gott till glöggen Vårkyckling på menyn Vårfisk Fisk- och skaldjurshöst Peppar för finsmakare Grisens hemlighet – smak och metod Le Chaudron – vin och vildsvin Katalansk svampinspiration Sommarprimörer Lamm från årets kockfinalister Höstsvamp-kantareller Tid för vårlamm Den goda blåmusslan Höstlamm och miljövård Svenska äpplen på menyn Nyårssupé Påskmiddag med lamm Fyllda grönsaker Grillsåser & Marinader till grillen Hela djuret i köket Konsten att bemästra glöden Den goda köttgrytan Tryffel, vin och mat Vildsvin – det nya viltet Den oemotståndliga confiten Surströmmingsburken ska öppnas Sommar i köket Matiga vintersoppor Lax för finsmakare Bästa charkuterierna för julbordet Grytkött på ben Kallrökt Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Smygstart på vårlammet

Instagram feed