Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Den goda köttgrytan Nyårssupé Fisk- och skaldjurshöst Vintergös Kalv eller kalv? Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Vildsvin – det nya viltet Smygstart på vårlammet Vårlätta påskdelikatesser Matiga vintersoppor Midsommarsnapsar Kanapéer Svenska sparrisprimörer Allt är gott på grisen Gränslös gastronomi Grisens hemlighet – smak och metod Höstsvamp-kantareller Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Peppar för finsmakare Sommarprimörer Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Med smak av sommarhö Hela djuret i köket Le Chaudron – vin och vildsvin Den goda julgrisen Den oemotståndliga confiten Höstlamm och miljövård Svart trumpetsvamp Våfflor -salta vårfruvåfflor Älghöst Renässans för den svenska husmanskosten Svenska äpplen på menyn Konservera mera – charkuterier på burk Julströmmingar Ödmjuka knölar Tid för vårlamm Värmande köttgrytor för kalla kvällar Kantareller och sherry Oxsvans – en höstdelikatess Pintxos-baskiska delikatesser Kräftor Lök Svensk sparris ur jorden Grillsåser & Marinader till grillen Tryffel, vin och mat

Instagram feed