2749 Royal Claret 69kr 2009 14/20

2749 Royal ClaretBodegas Franco-Españolas, Spanien,Philipson Söderberg AB, Rioja, 13.5%,750ml 

En klassisk rioja som varit med länge. Den har nu fått en uppdatering, både på utsidan och av vininnehållet. Från oktober är det en crianza, vilket betyder minst 12 månaders lagring på ekfat innan buteljering, tidigast 3 år efter skörd..
Det är stadiga vaniljaromer från fatlagringen, med spänstig frisk syra och vital bärig frukt med smak röda körsbär och runda mjuka tanniner. Med lite luftning försvinner lite av de hårda fataromerna och får en behaglig rostad, lätt moccaaromatisk avslutning. Det är en klar förbättring, från ett vin som när jag senast provade i våra

2 kommentar »

 1. Crianza = min 6 mån

  Reserva = min 12 mån

  Gran Reserva = min 18 mån

  Som ovan var det när jag tittade senast

  Jocke

 2. Hej,

  vissa regioner – i synnerhet Rioja – kräver minst 12 månaders fatlagring. Här kan du läsa mer http://www.se.winesfromspain.com/vinodling/regler-for-lagring.htm
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Rioja#Klassificeringar_i_Rioja

  Gott Nytt år!

  Red/ Helena

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.

Instagram feed