90038 Nikolaihof Steiner Hund 2006 399kr 18/20

Nikolaihof Steiner Hund 2006WG Nikolaihof, Wachau, Österrike, Moestue Grape Selections AB,750ml, 12.5%,

Nikolaihof odlar biodynamiskt och Steiner hund är ett av deras bästa vingårdslägen. Vinerna har alltid en stram elegans med lager av mineraler.

Intensiv, aromatisk doft med mognad och kryddighet. Frisk syra balanseras av delikat stram frukt som fått avrundad mognad. Avslutningen dröjer sig kvar, mättad med mineraler och en finessfull kryddighet. Storartat vin. Charkuterier blir gott sällskap.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.

Instagram feed