91209 Steininger Weisser Burgunder Novemberlese 2011 95kr 14/20

Wiengut Steininger

Weingut Steininger, Niederösterreich, Österrike, 13.5%, 750ml, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel

Det blir mer vitt från Österrike i vinter. Denna gång lite mer obestämt från Niederösterreich, vilket betyder allt från Wachau i väster till Carnuntum i öst. Rund och blomfruktig pinot blanc med med citrus- och persikofrukt, avrundad syra och behagligt kryddig avslutning. Kanske inte det mest kraftfulla men välbalanserat och gott till en ljus fisk eller långkokt fläsk.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.

Instagram feed