95291 Waldschütz Grüner Veltliner Aturo Reserve 2011 119kr 15/20

Waldschütz Grüner Veltliner Aturo Reserve 2011

Weingut Waldschütz, Kamptal, Österrike, 13%, 750ml, Heba Food & Beverages AB

Ren frisk grüner veltiner från Kamtal med söt päron- och plommonfrukt och typisk vitpepparkryddig inramning i doften. Generös, mjuk frukt med aromer av söt grapefrukt och päron i lätt pepparkryddig avslutning. Ett rakt och stadigt grüner som gärna får sällskap av surkål och en kryddig korv, stekt potatis och senap. 2011 verkar vara ett strålande år i Österrike.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.

Instagram feed