99335 Chablis Grand Cru Blanchots Château de Viviers 2002 259kr 17/20

Chablis Grand Cru Blanchots Château de Viviers 2002
Chablis Grand Cru, Frankrike, Lupé-Cholet, janake wine group AB, 750ml 13%

Bourgognevin med läcker smak av mognad hör inte till det vanliga i SB-hyllan. I februaris exklusiva lansering kommer dock en Chablis med snart 10 år i flaskan, vilket märks. Från Grand cru-läget Blanchot ger det en läcker och komplex doft av mogna äpplen, citrus och nötter. Silkig rund struktur med finess och djup och en krispig elegant mineralmättad och nötig avslutning. Klassisk Chardonnay från Chablis är ljuvligt när det smakar som detta. Drick till gräddig kyckling, eller vit fisk, pilgrimsmussla eller annat lyxigt på tallriken.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.

Instagram feed