99640 Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre 2015 299kr 18/20

Samuel Billaud Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre 2015
Samuel Billaud, Frankrike, Chablis Premier Cru, 13%, The Wine and Spirits Collective Sweden AB, 240 fl

Verkar som årgång 2015 I Chablis 1er cru har fått en påtagligt kryddig karaktär där rostade fat ger en knäckiga inramning till en mogen men stram fruktighet med aromer av äpple och stenfrukt. Den generösa frukten gör att syran känns lite klen men den klarar att bryta frukten på ett elegant och finessfullt sätt. Här finns både nötiga fataromer och stenig mineralmättnad i avslutningen.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.

Instagram feed