99980 Markowitsch Pinot Noir 2008 129kr 15/20

Markowitsch Pinot Noir 2008

Weingut Markowitsch, Carnuntum, Österrike, Fondberg, 750ml, 13%

Vinområdet Carnuntum ligger öster om Wien och Markowitsch är en av de ledande i området. Som brukligt från området har doften aromer av mogna hallon i fatkryddig inramning. Frisk och generöst fruktig med mogna bäraromer, elegant syrastruktur och en avslutning med behaglig längd och aromer av rostade fat. Ett utmärkt vin till vårens kycklingrätter, kalvgrytor, eller vårankan.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.

Instagram feed