99478 Ballade Carignan Vieilles Vignes 2011 80kr 15/20

99478 Ballade Carignan Vieilles Vignes 2011

Mas de Lavail, VdP des Côtes Catalanes, Frankrike, 14%, 750ml, Sigva AB

Gamla carignanstockar kan ge minnesvärda viner. För priset får man säga att Ballade Carignan vielle vignes levererar mer än väl. Roussillon är ett spännande område i södra Frankrike, med många mindre och innovativa gårdar. Från sluttningarna runt byn Maury iRoussillon kommer detta med rund söt frukt som får fin balans av både syra och delikata tanniner och en lång finessfull ört- lakrits och pepparkryddig avslutning med distinkt karaktär av vingårdens jord och sten. En given kandidat till säsongens kötträtter och vinterns fyndvin.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.

Instagram feed