7351 Delamotte Brut 265kr 15/20

7351 Delamotte Brut

Delamotte, Champagne, Frankrike, Johan Lidby Vinhandel AB, 750ml, 12%

Frisk moget äpple och citrusfrukt,  delikat brödig och lätt smörig botten. Ren frisk smak med mogen äppelfrukt och delikat jordighet, aptitligt moccarostade aromer. Avslutning stilfull mineralfrisk, rostade fataromer och krämig mocca. Frisk och torr med finesse. Gott och mycket prisvärd.

Druvor: 50% chardonnay, 30% pinot noir, 20% pinot meunier

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Konservera mera – charkuterier på burk Grisens hemlighet – smak och metod Hela djuret i köket Kanapéer Vild- och tamfågel Pintxos-baskiska delikatesser Katalansk svampinspiration Tryffel, vin och mat Med smak av sommarhö Sydfransk sommar Mårten Gås Våfflor -salta vårfruvåfflor Fyllda grönsaker Höstsvamp-kantareller Sommarprimörer Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Nyårssupé Vildsvin – det nya viltet Sherryns hemlighet Bästa charkuterierna för julbordet Vintergös Grillsåser & Marinader till grillen Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Älghöst Nyårsskaldjur x 2 Kallrökt Nyårsmusslor x 2 Svenska sparrisprimörer Svenska äpplen på menyn Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Den goda köttgrytan Värmande köttgrytor för kalla kvällar Peppar för finsmakare Höstlamm och miljövård Kantareller och sherry På jakt efter grisens hemlighet Påskmiddag med lamm Vinterdeli Läckra påskägg med svenska smaker Vårfisk Gott till glöggen Svensk sparris ur jorden Vägen till hjärtat går genom magen Lök

Instagram feed