7351 Delamotte Brut 265kr 15/20

7351 Delamotte Brut

Delamotte, Champagne, Frankrike, Johan Lidby Vinhandel AB, 750ml, 12%

Frisk moget äpple och citrusfrukt,  delikat brödig och lätt smörig botten. Ren frisk smak med mogen äppelfrukt och delikat jordighet, aptitligt moccarostade aromer. Avslutning stilfull mineralfrisk, rostade fataromer och krämig mocca. Frisk och torr med finesse. Gott och mycket prisvärd.

Druvor: 50% chardonnay, 30% pinot noir, 20% pinot meunier

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Svart trumpetsvamp Kalv eller kalv? Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Sherryns hemlighet Grytkött på ben Sommarprimörer Kallrökt Kräftor Vårlätt lax Kräftdelikatesser Tryffel, vin och mat Vägen till hjärtat går genom magen Vårkyckling på menyn Den goda blåmusslan Peppar för finsmakare Kantareller och sherry Konsten att bemästra glöden Sött och salt till glöggen Svensk sparris ur jorden Nyårssupé Jordgubbar med smak Lax för finsmakare Den oemotståndliga confiten Ödmjuka knölar Laroche Winebar et Restaurant Pintxos-baskiska delikatesser Nyårsskaldjur x 2 Katalansk svampinspiration Lamm från årets kockfinalister Vårlätta påskdelikatesser Påskmiddag med lamm Hela djuret i köket Med smak av sommarhö Mårten Gås Renässans för den svenska husmanskosten Öl i maten Tid för vårlamm Påskägg Sommar i köket Sydfransk sommar Höstsvamp-kantareller Svenska äpplen på menyn Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen

Instagram feed