7395 Champagne de Pompadour Brut 229kr 14/20

Charles Ellner, Champagne, Frankrike, Granqvist Vinagentur, 750ml, 12%

Doften moget äpple med liten ton av svamp brödig och smörig brioche. Balanserad inte kruttorr med fin äppelfrukt, smöriga och knäckiga aromer och hygglig. längd. Bra för priset!

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Kalv eller kalv? Hela djuret i köket Vårfisk Svart trumpetsvamp Julströmmingar Tid för vårlamm Tryffel, vin och mat Pajer med fransk touche Ödmjuka knölar Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Lamm från årets kockfinalister Svensk sparris ur jorden Svenska sparrisprimörer Bästa charkuterierna för julbordet Kanapéer Svenska äpplen på menyn Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Sommar i köket Sherryns hemlighet Vinterdeli Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Vägen till hjärtat går genom magen Påskmiddag med lamm Nyårssupé Påskägg Nyårsskaldjur x 2 Oxsvans – en höstdelikatess Smygstart på vårlammet Läckra påskägg med svenska smaker Vårlätta påskdelikatesser Höstsvamp-kantareller Öl i maten Vårkyckling på menyn Höstlamm och miljövård Le Chaudron – vin och vildsvin Vild- och tamfågel Grisens hemlighet – smak och metod Laroche Winebar et Restaurant Sommarprimörer Kokt på grillen Vintergös Lax för finsmakare Gränslös gastronomi Mårten Gås

Instagram feed