7395 Champagne de Pompadour Brut 229kr 14/20

Charles Ellner, Champagne, Frankrike, Granqvist Vinagentur, 750ml, 12%

Doften moget äpple med liten ton av svamp brödig och smörig brioche. Balanserad inte kruttorr med fin äppelfrukt, smöriga och knäckiga aromer och hygglig. längd. Bra för priset!

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Laroche Winebar et Restaurant Gränslös gastronomi Kallrökt Vägen till hjärtat går genom magen Den goda julgrisen Vild- och tamfågel Konsten att bemästra glöden Midsommarsnapsar Höstlamm i köket Vintergös Sommarprimörer Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Våfflor -salta vårfruvåfflor Nyårsskaldjur x 2 Kalv eller kalv? Fisk- och skaldjurshöst Lök Kräftor Svenska äpplen på menyn Jordgubbar med smak Peppar för finsmakare Vårlätta påskdelikatesser Älghöst Le Chaudron – vin och vildsvin Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Tid för vårlamm Lamm från årets kockfinalister Den goda köttgrytan Matiga vintersoppor Fyllda grönsaker Surströmmingsburken ska öppnas Pintxos-baskiska delikatesser Hela djuret i köket Med smak av sommarhö Höstlamm och miljövård Sött och salt till glöggen Vårfisk Gott till glöggen Kanapéer Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Värmande köttgrytor för kalla kvällar Grillsåser & Marinader till grillen Vinterdeli Öl i maten

Instagram feed