7557 Castellane Brut 239kr 14/20

Castellane Brut De Castellane, Champagne, Frankrike, Bibendum, 750ml, 12%

Kitschigt smörig med rostade fat, mocca och vaniljpraliner. Krämig och fluffig struktur med avrundad friskhet, fet briochesmörig och rostad fataromatisk avslutning. Insmickrande, det fungerar som apéritif

Mera i samma ämne:
, , , ,

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

På jakt efter grisens hemlighet Påskägg Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Höstlamm och miljövård Läckra påskägg med svenska smaker Matiga vintersoppor Höstsvamp-kantareller Höstlamm i köket Sydfransk sommar Katalansk svampinspiration Vårkyckling på menyn Lamm från årets kockfinalister Hela djuret i köket Renässans för den svenska husmanskosten Sommarprimörer Kalv eller kalv? Pintxos-baskiska delikatesser Svart trumpetsvamp Kallrökt Ödmjuka knölar Svenska sparrisprimörer Kanapéer Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Svenska äpplen på menyn Sommar i köket Den goda blåmusslan Konservera mera – charkuterier på burk Konsten att bemästra glöden Oxsvans – en höstdelikatess Allt är gott på grisen Midsommarsnapsar Vårlätta påskdelikatesser Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Jordgubbar med smak Nyårssupé Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Den oemotståndliga confiten Våfflor -salta vårfruvåfflor Lax för finsmakare Surströmmingsburken ska öppnas Vild- och tamfågel Mårten Gås Lök Gränslös gastronomi Sött och salt till glöggen

Instagram feed