7557 Castellane Brut 239kr 14/20

Castellane Brut De Castellane, Champagne, Frankrike, Bibendum, 750ml, 12%

Kitschigt smörig med rostade fat, mocca och vaniljpraliner. Krämig och fluffig struktur med avrundad friskhet, fet briochesmörig och rostad fataromatisk avslutning. Insmickrande, det fungerar som apéritif

Mera i samma ämne:
, , , ,

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Pajer med fransk touche Konsten att bemästra glöden Le Chaudron – vin och vildsvin Höstlamm och miljövård Kantareller och sherry Den goda köttgrytan Kanapéer Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Tryffel, vin och mat Sommarprimörer Fyllda grönsaker Den oemotståndliga confiten Ödmjuka knölar Bästa charkuterierna för julbordet Sydfransk sommar Vägen till hjärtat går genom magen Jordgubbar med smak Sött och salt till glöggen Gränslös gastronomi Höstlamm i köket Öl i maten Mårten Gås Allt är gott på grisen Med smak av sommarhö Svenska äpplen på menyn Nyårssupé Den goda blåmusslan Svart trumpetsvamp Katalansk svampinspiration Surströmmingsburken ska öppnas Laroche Winebar et Restaurant Påskägg Vildsvin – det nya viltet Lök Den goda julgrisen Vårlätta påskdelikatesser Konservera mera – charkuterier på burk Vinterdeli Nyårsskaldjur x 2 Sherryns hemlighet Lax för finsmakare Svenska sparrisprimörer Vintergös Läckra påskägg med svenska smaker

Instagram feed