7686 André Clouet Grande Réserve 259kr 14/20

André Clouet Grande Réserve André Clouet, Champagne, Frankrike, WineWorld AB 750ml, 12%

Ren frukt, något fruktklibbig men delikat. Den söta frukten vägs upp av en knäckig och frisk mineralinramning. Om man kan leva med att champagnen inte är kruttorr. Bra längd.

Mera i samma ämne:
, , , ,

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Vägen till hjärtat går genom magen Lamm från årets kockfinalister Fisk- och skaldjurshöst Grisens hemlighet – smak och metod Den goda julgrisen Midsommarsnapsar Oxsvans – en höstdelikatess Med smak av sommarhö Höstlamm och miljövård Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Tid för vårlamm Sommar i köket Våfflor -salta vårfruvåfflor Älghöst Laroche Winebar et Restaurant På jakt efter grisens hemlighet Pajer med fransk touche Lax för finsmakare Le Chaudron – vin och vildsvin Hela djuret i köket Lök Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Katalansk svampinspiration Grillsåser & Marinader till grillen Sött och salt till glöggen Sydfransk sommar Julströmmingar Vårfisk Pintxos-baskiska delikatesser Kokt på grillen Tryffel, vin och mat Konservera mera – charkuterier på burk Vårlätt lax Jordgubbar med smak Surströmmingsburken ska öppnas Vinterdeli Påskmiddag med lamm Nyårsskaldjur x 2 Påskägg Höstsvamp-kantareller Svenska sparrisprimörer Den goda blåmusslan

Instagram feed