7686 André Clouet Grande Réserve 259kr 14/20

André Clouet Grande Réserve André Clouet, Champagne, Frankrike, WineWorld AB 750ml, 12%

Ren frukt, något fruktklibbig men delikat. Den söta frukten vägs upp av en knäckig och frisk mineralinramning. Om man kan leva med att champagnen inte är kruttorr. Bra längd.

Mera i samma ämne:
, , , ,

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Sommar i köket Vårlätta påskdelikatesser Hela djuret i köket Älghöst Vägen till hjärtat går genom magen Sommarprimörer Höstlamm och miljövård Kanapéer Nyårsmusslor x 2 Matiga vintersoppor Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Lamm från årets kockfinalister Gott till glöggen Tid för vårlamm Pintxos-baskiska delikatesser Kantareller och sherry Le Chaudron – vin och vildsvin Sherryns hemlighet Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Våfflor -salta vårfruvåfflor Vildsvin – det nya viltet Bästa charkuterierna för julbordet Smygstart på vårlammet Oxsvans – en höstdelikatess Kallrökt Svensk sparris ur jorden Sydfransk sommar Den goda julgrisen Med smak av sommarhö Svenska äpplen på menyn Vårfisk Påskägg Grillsåser & Marinader till grillen Vild- och tamfågel Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Lax för finsmakare Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Värmande köttgrytor för kalla kvällar Gränslös gastronomi Jordgubbar med smak Mårten Gås Kräftdelikatesser Renässans för den svenska husmanskosten Konsten att bemästra glöden

Instagram feed