7777 Raoul Collet Carte Noire Brut 199kr 14/20

7777 Raoul Collet Carte Noire Brut
Raoul Collet, Champagne, Frankrike, Haugen-Gruppen Wine & Spirits AB, 750ml, 12.5%

Doft av rostade aromer som mocca och nötter.
Krämig mjuk mousse med friska äpplen och citrus. En av de mer kraftfylla champagnerna i prisläget Bra balans av fruktighet och syra med en lätt knäckig rostad avslutning. Ren och torr och bra för under 200 kronor.

Druvor: 65% pinot meunier, 25% pinot noir och 10% chardonnay.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Höstsvamp-kantareller Le Chaudron – vin och vildsvin Allt är gott på grisen Tryffel, vin och mat Svensk sparris ur jorden Mårten Gås Nyårsmusslor x 2 Fyllda grönsaker Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Höstlamm i köket Oxsvans – en höstdelikatess Med smak av sommarhö Den goda blåmusslan Fisk- och skaldjurshöst Jordgubbar med smak Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Höstlamm och miljövård Nyårsskaldjur x 2 Kräftdelikatesser Smygstart på vårlammet Lax för finsmakare Kanapéer Våfflor -salta vårfruvåfflor Kalv eller kalv? Konservera mera – charkuterier på burk Vild- och tamfågel Hela djuret i köket På jakt efter grisens hemlighet Vårlätta påskdelikatesser Den goda köttgrytan Svart trumpetsvamp Vägen till hjärtat går genom magen Renässans för den svenska husmanskosten Katalansk svampinspiration Påskägg Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Lamm från årets kockfinalister Kantareller och sherry Vårkyckling på menyn Sommarprimörer Påskmiddag med lamm Lök Vintergös Bästa charkuterierna för julbordet Gränslös gastronomi

Instagram feed