7777 Raoul Collet Carte Noire Brut 199kr 14/20

7777 Raoul Collet Carte Noire Brut
Raoul Collet, Champagne, Frankrike, Haugen-Gruppen Wine & Spirits AB, 750ml, 12.5%

Doft av rostade aromer som mocca och nötter.
Krämig mjuk mousse med friska äpplen och citrus. En av de mer kraftfylla champagnerna i prisläget Bra balans av fruktighet och syra med en lätt knäckig rostad avslutning. Ren och torr och bra för under 200 kronor.

Druvor: 65% pinot meunier, 25% pinot noir och 10% chardonnay.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Kräftdelikatesser Smygstart på vårlammet Grytkött på ben Svensk sparris ur jorden Vild- och tamfågel Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Nyårsmusslor x 2 Vårlätta påskdelikatesser Sherryns hemlighet Nyårssupé Sött och salt till glöggen Lök Med smak av sommarhö Pajer med fransk touche Hela djuret i köket Påskägg Le Chaudron – vin och vildsvin Midsommarsnapsar Sydfransk sommar Ödmjuka knölar Kräftor På jakt efter grisens hemlighet Vinterdeli Fisk- och skaldjurshöst Kokt på grillen Fyllda grönsaker Våfflor -salta vårfruvåfflor Renässans för den svenska husmanskosten Kantareller och sherry Höstlamm i köket Surströmmingsburken ska öppnas Vårlätt lax Höstlamm och miljövård Gränslös gastronomi Den oemotståndliga confiten Älghöst Grisens hemlighet – smak och metod Mårten Gås Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Höstsvamp-kantareller Läckra påskägg med svenska smaker Vildsvin – det nya viltet Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012

Instagram feed