7857 Bruno Paillard Première Cuvée 345kr 16/20

7857 Bruno Paillard Première Cuvée Bruno Paillard, Champagne, Frankrike, Tryffelsvinet AB, 750ml, 12%

Rent fruktig med aromer av friska äpplen och citrus.
Krämig mousse, stram ren frukt med aromer som äpple och citrus och med en elegant mineralknäckig och fatrostad avslutning. Stram, elegant och aptitretande champagne i typisk husstil.
Bruno Paillard skriver alltid ut vilket datum champagnen ”degorgerats”, alltså när den fått den slutliga korken i flaskan. Bra om man vill lagra den och vill hålla koll på hur gammal den är, eftersom det inte är en årgångsmärkt champagne.

Lämna kommentar



Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Älghöst Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Höstsvamp-kantareller Grytkött på ben Vild- och tamfågel Vårfisk Allt är gott på grisen Lök Fisk- och skaldjurshöst Pajer med fransk touche Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Vårlätta påskdelikatesser Kokt på grillen Konservera mera – charkuterier på burk Kalv eller kalv? Midsommarsnapsar Renässans för den svenska husmanskosten Läckra påskägg med svenska smaker Laroche Winebar et Restaurant Vårlätt lax Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Den oemotståndliga confiten Peppar för finsmakare Värmande köttgrytor för kalla kvällar Vildsvin – det nya viltet Påskägg Surströmmingsburken ska öppnas Våfflor -salta vårfruvåfflor Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Vintergös Oxsvans – en höstdelikatess Lamm från årets kockfinalister Med smak av sommarhö Gränslös gastronomi Nyårsskaldjur x 2 Konsten att bemästra glöden Julströmmingar Höstlamm i köket Nyårssupé Vägen till hjärtat går genom magen Tryffel, vin och mat Öl i maten Kallrökt Höstlamm och miljövård Pintxos-baskiska delikatesser
Zest - Ekologisk mat i Karlstad

CrossFit Södra Station

Matstudion - Bästa på Catering i Karlstad

Instagram feed

10454083_283521865159128_717650031_n

10349604_566937313420994_1150024093_n

10326455_249102691962111_1078150836_n

925848_874629999218414_663185630_n

10254093_1399747063642268_218161782_n

f0427acad5f411e39a600002c95687c2_8

10251423_699684516756552_1822814663_n

53c3d4aad5ef11e394850002c9c95fa4_8

692454f0d52711e3bb160002c9dbdf3c_8

10175111_283544671823635_1732082814_n

10249110_700097373362602_290205924_n

917860_241999066005098_598267081_n

6cb1fb7cbcdb11e3bb1e0002c9def394_8

cb23b59ebccf11e3adee12c8647da77b_8

25ffc432b9a411e39f97126967776ad5_8

81ba6170b8e511e38dbc12071117b597_8

aca821e6b73d11e3abe812749172cb8f_8

a62c0f5ab6b911e3b8450e8c3b5b71be_8

50d9b49cb52111e3bb250e9e9d31318d_8

0c09c87ab50d11e3b5a2128e826a17e6_8