7857 Bruno Paillard Première Cuvée 345kr 16/20

7857 Bruno Paillard Première Cuvée Bruno Paillard, Champagne, Frankrike, Tryffelsvinet AB, 750ml, 12%

Rent fruktig med aromer av friska äpplen och citrus.
Krämig mousse, stram ren frukt med aromer som äpple och citrus och med en elegant mineralknäckig och fatrostad avslutning. Stram, elegant och aptitretande champagne i typisk husstil.
Bruno Paillard skriver alltid ut vilket datum champagnen ”degorgerats”, alltså när den fått den slutliga korken i flaskan. Bra om man vill lagra den och vill hålla koll på hur gammal den är, eftersom det inte är en årgångsmärkt champagne.Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Vildsvin – det nya viltet Svenska äpplen på menyn Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Lax för finsmakare Vägen till hjärtat går genom magen Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Gott till glöggen Vinterdeli Renässans för den svenska husmanskosten Fisk- och skaldjurshöst På jakt efter grisens hemlighet Våfflor -salta vårfruvåfflor Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Vårfisk Grytkött på ben Vintergös Höstsvamp-kantareller Den goda köttgrytan Konsten att bemästra glöden Matiga vintersoppor Hela djuret i köket Med smak av sommarhö Nyårsskaldjur x 2 Lamm från årets kockfinalister Lök Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Sött och salt till glöggen Peppar för finsmakare Vårlätta påskdelikatesser Den oemotståndliga confiten Kalv eller kalv? Kallrökt Grillsåser & Marinader till grillen Påskmiddag med lamm Mårten Gås Kokt på grillen Fyllda grönsaker Tryffel, vin och mat Den goda blåmusslan Vårkyckling på menyn Ödmjuka knölar Julströmmingar Le Chaudron – vin och vildsvin Sherryns hemlighet

Instagram feed