7857 Bruno Paillard Première Cuvée 345kr 16/20

7857 Bruno Paillard Première Cuvée Bruno Paillard, Champagne, Frankrike, Tryffelsvinet AB, 750ml, 12%

Rent fruktig med aromer av friska äpplen och citrus.
Krämig mousse, stram ren frukt med aromer som äpple och citrus och med en elegant mineralknäckig och fatrostad avslutning. Stram, elegant och aptitretande champagne i typisk husstil.
Bruno Paillard skriver alltid ut vilket datum champagnen ”degorgerats”, alltså när den fått den slutliga korken i flaskan. Bra om man vill lagra den och vill hålla koll på hur gammal den är, eftersom det inte är en årgångsmärkt champagne.

Lämna kommentar



Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Nyårssupé Kokt på grillen Mårten Gås Tid för vårlamm Fisk- och skaldjurshöst Vintergös Med smak av sommarhö Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Renässans för den svenska husmanskosten Kalv eller kalv? Konsten att bemästra glöden Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Svenska sparrisprimörer Den goda blåmusslan Sommarprimörer Öl i maten Gränslös gastronomi Bästa charkuterierna för julbordet Värmande köttgrytor för kalla kvällar Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Sommar i köket Kallrökt Julströmmingar Den goda julgrisen Den goda köttgrytan Pajer med fransk touche Vildsvin – det nya viltet Matiga vintersoppor Pintxos-baskiska delikatesser Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Vägen till hjärtat går genom magen Tryffel, vin och mat Påskägg Höstlamm i köket Sherryns hemlighet Surströmmingsburken ska öppnas Vinterdeli Grytkött på ben Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Grisens hemlighet – smak och metod Jordgubbar med smak Höstsvamp-kantareller Allt är gott på grisen Påskmiddag med lamm Grillsåser & Marinader till grillen
Matstudion - Bästa på Catering i Karlstad

Instagram feed

12558899_1719943088240402_161180886_n

12145071_1835524803340715_1558974823_n

12081304_517116411779791_1289746593_n

11374254_897553276993187_961873380_n

12132674_660799200623229_90073417_n

11850094_456335237879668_1682946300_n

11856759_897704723638800_320368035_n

11374097_489894274509227_1975440611_n

11950510_511139125718847_1752491823_n

11850199_955019477877705_1419887747_n

11313660_1631348303814409_477688189_n

11849065_1504958923128822_1799540005_n

11312122_1451786388464658_69384374_n

11373909_1035570856467313_1885177443_n

11376143_459214137573999_173604434_n

11261342_876311689105491_1946365021_n

11325304_916426208428963_362014346_n

11348091_935510449824395_1299038314_n

11352049_1108890095792527_2068766111_n

11311634_1459246991035472_1676064265_n