7857 Bruno Paillard Première Cuvée 345kr 16/20

7857 Bruno Paillard Première Cuvée Bruno Paillard, Champagne, Frankrike, Tryffelsvinet AB, 750ml, 12%

Rent fruktig med aromer av friska äpplen och citrus.
Krämig mousse, stram ren frukt med aromer som äpple och citrus och med en elegant mineralknäckig och fatrostad avslutning. Stram, elegant och aptitretande champagne i typisk husstil.
Bruno Paillard skriver alltid ut vilket datum champagnen ”degorgerats”, alltså när den fått den slutliga korken i flaskan. Bra om man vill lagra den och vill hålla koll på hur gammal den är, eftersom det inte är en årgångsmärkt champagne.

Lämna kommentar



Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Kalv eller kalv? Sydfransk sommar Renässans för den svenska husmanskosten Allt är gott på grisen Vårlätt lax Laroche Winebar et Restaurant Älghöst Peppar för finsmakare Nyårsmusslor x 2 Vinterdeli På jakt efter grisens hemlighet Den oemotståndliga confiten Vårlätta påskdelikatesser Bästa charkuterierna för julbordet Nyårssupé Sommar i köket Fyllda grönsaker Le Chaudron – vin och vildsvin Vägen till hjärtat går genom magen Svenska sparrisprimörer Matiga vintersoppor Katalansk svampinspiration Ödmjuka knölar Våfflor -salta vårfruvåfflor Pintxos-baskiska delikatesser Lök Kräftor Midsommarsnapsar Gränslös gastronomi Konservera mera – charkuterier på burk Smygstart på vårlammet Surströmmingsburken ska öppnas Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Nyårsskaldjur x 2 Den goda blåmusslan Julströmmingar Grisens hemlighet – smak och metod Vildsvin – det nya viltet Konsten att bemästra glöden Vårkyckling på menyn Påskägg Vild- och tamfågel Den goda julgrisen Höstlamm i köket
Matstudion - Bästa på Catering i Karlstad

Instagram feed

11374097_489894274509227_1975440611_n

11950510_511139125718847_1752491823_n

11850199_955019477877705_1419887747_n

11313660_1631348303814409_477688189_n

11849065_1504958923128822_1799540005_n

11312122_1451786388464658_69384374_n

11373909_1035570856467313_1885177443_n

11376143_459214137573999_173604434_n

11261342_876311689105491_1946365021_n

11325304_916426208428963_362014346_n

11348091_935510449824395_1299038314_n

11352049_1108890095792527_2068766111_n

11311634_1459246991035472_1676064265_n

11349219_1644170952470478_2128199269_n

11350961_427083714128132_311231282_n

11189372_399698596881839_287766756_n

11205882_385756071617240_600492809_n

924762_518560494948553_1321242508_n

10919356_1378785532436094_490250454_n

10706771_549017265231120_404957705_n