7857 Bruno Paillard Première Cuvée 345kr 16/20

7857 Bruno Paillard Première Cuvée Bruno Paillard, Champagne, Frankrike, Tryffelsvinet AB, 750ml, 12%

Rent fruktig med aromer av friska äpplen och citrus.
Krämig mousse, stram ren frukt med aromer som äpple och citrus och med en elegant mineralknäckig och fatrostad avslutning. Stram, elegant och aptitretande champagne i typisk husstil.
Bruno Paillard skriver alltid ut vilket datum champagnen ”degorgerats”, alltså när den fått den slutliga korken i flaskan. Bra om man vill lagra den och vill hålla koll på hur gammal den är, eftersom det inte är en årgångsmärkt champagne.

Lämna kommentar



Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Med smak av sommarhö Oxsvans – en höstdelikatess Kantareller och sherry Den goda julgrisen Vårlätt lax Höstlamm i köket Fisk- och skaldjurshöst Renässans för den svenska husmanskosten Lax för finsmakare Sherryns hemlighet Den oemotståndliga confiten Pajer med fransk touche Tid för vårlamm Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Vintergös Katalansk svampinspiration Älghöst Höstlamm och miljövård Peppar för finsmakare Öl i maten Värmande köttgrytor för kalla kvällar Hela djuret i köket Den goda köttgrytan Grillsåser & Marinader till grillen Svensk sparris ur jorden Fyllda grönsaker Jordgubbar med smak Lamm från årets kockfinalister Matiga vintersoppor Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Läckra påskägg med svenska smaker Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Kallrökt Smygstart på vårlammet Vägen till hjärtat går genom magen Sommar i köket Kräftor Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Kräftdelikatesser Sydfransk sommar Nyårssupé Våfflor -salta vårfruvåfflor Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Surströmmingsburken ska öppnas Vinterdeli
Zest - Ekologisk mat i Karlstad

CrossFit Södra Station

Matstudion - Bästa på Catering i Karlstad

Instagram feed

6cb1fb7cbcdb11e3bb1e0002c9def394_8

cb23b59ebccf11e3adee12c8647da77b_8

25ffc432b9a411e39f97126967776ad5_8

81ba6170b8e511e38dbc12071117b597_8

aca821e6b73d11e3abe812749172cb8f_8

a62c0f5ab6b911e3b8450e8c3b5b71be_8

50d9b49cb52111e3bb250e9e9d31318d_8

0c09c87ab50d11e3b5a2128e826a17e6_8

c638ad00b4eb11e39566124601188fc6_8

291b1664b10a11e38d4e121ae9110e69_8

515b4e36ae0e11e38034129830b79dcf_8

f6242e12aa1f11e3bb0412471930331e_8

a595eb8c9a6811e396ce12408677aaaf_8

35358e0295a811e3a7fd12b201d372bb_8

a51e79d4940b11e39c3412ffebc89ea2_8

e78b8e2a93fb11e3a8e71286ad01131b_8

4e172954934a11e3bf47122036478823_8

f87118c6777811e3b7650e1e7e7c6e3f_8

3b042c9e758711e3a7580eca4f1a8232_8

6858d528731611e3a7050eac887ab8f4_8