7857 Bruno Paillard Première Cuvée 345kr 16/20

7857 Bruno Paillard Première Cuvée Bruno Paillard, Champagne, Frankrike, Tryffelsvinet AB, 750ml, 12%

Rent fruktig med aromer av friska äpplen och citrus.
Krämig mousse, stram ren frukt med aromer som äpple och citrus och med en elegant mineralknäckig och fatrostad avslutning. Stram, elegant och aptitretande champagne i typisk husstil.
Bruno Paillard skriver alltid ut vilket datum champagnen ”degorgerats”, alltså när den fått den slutliga korken i flaskan. Bra om man vill lagra den och vill hålla koll på hur gammal den är, eftersom det inte är en årgångsmärkt champagne.

Lämna kommentar



Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Svenska sparrisprimörer Kanapéer Vägen till hjärtat går genom magen Kallrökt Kalv eller kalv? Laroche Winebar et Restaurant Lamm från årets kockfinalister Surströmmingsburken ska öppnas Påskmiddag med lamm Ödmjuka knölar Oxsvans – en höstdelikatess Julströmmingar Sommar i köket Vårlätta påskdelikatesser Katalansk svampinspiration Renässans för den svenska husmanskosten Peppar för finsmakare Lax för finsmakare Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Svenska äpplen på menyn Allt är gott på grisen Höstlamm och miljövård Bästa charkuterierna för julbordet Höstlamm i köket Vinterdeli Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Älghöst Svart trumpetsvamp Påskägg Nyårsskaldjur x 2 Höstsvamp-kantareller Med smak av sommarhö Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Svensk sparris ur jorden Vårkyckling på menyn Vårlätt lax Den oemotståndliga confiten Grytkött på ben Den goda köttgrytan Smygstart på vårlammet Vårfisk Gott till glöggen Öl i maten Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Sherryns hemlighet
Zest - Ekologisk mat i Karlstad

CrossFit Södra Station

Matstudion - Bästa på Catering i Karlstad

Instagram feed

11352049_1108890095792527_2068766111_n

11311634_1459246991035472_1676064265_n

11349219_1644170952470478_2128199269_n

11350961_427083714128132_311231282_n

11189372_399698596881839_287766756_n

11205882_385756071617240_600492809_n

924762_518560494948553_1321242508_n

10919356_1378785532436094_490250454_n

10706771_549017265231120_404957705_n

10654887_1481055228816138_2109837010_n

10544210_366320666849156_138830689_n

10454083_283521865159128_717650031_n

10349604_566937313420994_1150024093_n

10326455_249102691962111_1078150836_n

925848_874629999218414_663185630_n

10254093_1399747063642268_218161782_n

f0427acad5f411e39a600002c95687c2_8

10251423_699684516756552_1822814663_n

53c3d4aad5ef11e394850002c9c95fa4_8

692454f0d52711e3bb160002c9dbdf3c_8