7857 Bruno Paillard Première Cuvée 345kr 16/20

7857 Bruno Paillard Première Cuvée Bruno Paillard, Champagne, Frankrike, Tryffelsvinet AB, 750ml, 12%

Rent fruktig med aromer av friska äpplen och citrus.
Krämig mousse, stram ren frukt med aromer som äpple och citrus och med en elegant mineralknäckig och fatrostad avslutning. Stram, elegant och aptitretande champagne i typisk husstil.
Bruno Paillard skriver alltid ut vilket datum champagnen ”degorgerats”, alltså när den fått den slutliga korken i flaskan. Bra om man vill lagra den och vill hålla koll på hur gammal den är, eftersom det inte är en årgångsmärkt champagne.

Lämna kommentar



Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Vildsvin – det nya viltet Fisk- och skaldjurshöst Ödmjuka knölar Laroche Winebar et Restaurant Höstlamm i köket Kantareller och sherry Kräftdelikatesser Pajer med fransk touche Midsommarsnapsar På jakt efter grisens hemlighet Läckra påskägg med svenska smaker Tryffel, vin och mat Le Chaudron – vin och vildsvin Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Sommarprimörer Vintergös Vårkyckling på menyn Svenska sparrisprimörer Julströmmingar Kanapéer Oxsvans – en höstdelikatess Vild- och tamfågel Värmande köttgrytor för kalla kvällar Surströmmingsburken ska öppnas Svensk sparris ur jorden Peppar för finsmakare Öl i maten Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Grisens hemlighet – smak och metod Nyårsmusslor x 2 Grillsåser & Marinader till grillen Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Den goda blåmusslan Fyllda grönsaker Våfflor -salta vårfruvåfflor Lax för finsmakare Mårten Gås Nyårssupé Vinterdeli Grytkött på ben Höstlamm och miljövård Allt är gott på grisen Vägen till hjärtat går genom magen Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Kalv eller kalv?

Instagram feed

13652033_1766486800260459_755921247_n

13108677_1593577037638039_577465390_n

12445791_970026816445065_665974002_n

10831673_500634866792409_522659892_n

12818861_183282145384373_424386519_n

12783337_1991200014438587_305193554_n

12751061_1281071491920109_596935485_n

12558899_1719943088240402_161180886_n

12145071_1835524803340715_1558974823_n

12081304_517116411779791_1289746593_n

11374254_897553276993187_961873380_n

12132674_660799200623229_90073417_n

11850094_456335237879668_1682946300_n

11856759_897704723638800_320368035_n

11374097_489894274509227_1975440611_n

11950510_511139125718847_1752491823_n

11850199_955019477877705_1419887747_n

11313660_1631348303814409_477688189_n

11849065_1504958923128822_1799540005_n

11312122_1451786388464658_69384374_n