7857 Bruno Paillard Première Cuvée 345kr 16/20

7857 Bruno Paillard Première Cuvée Bruno Paillard, Champagne, Frankrike, Tryffelsvinet AB, 750ml, 12%

Rent fruktig med aromer av friska äpplen och citrus.
Krämig mousse, stram ren frukt med aromer som äpple och citrus och med en elegant mineralknäckig och fatrostad avslutning. Stram, elegant och aptitretande champagne i typisk husstil.
Bruno Paillard skriver alltid ut vilket datum champagnen ”degorgerats”, alltså när den fått den slutliga korken i flaskan. Bra om man vill lagra den och vill hålla koll på hur gammal den är, eftersom det inte är en årgångsmärkt champagne.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Sherryns hemlighet Matiga vintersoppor Peppar för finsmakare Höstlamm och miljövård Vårlätta påskdelikatesser Sydfransk sommar Renässans för den svenska husmanskosten Allt är gott på grisen Nyårsmusslor x 2 Värmande köttgrytor för kalla kvällar Nyårsskaldjur x 2 Öl i maten På jakt efter grisens hemlighet Tryffel, vin och mat Den goda julgrisen Bästa charkuterierna för julbordet Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Kokt på grillen Lamm från årets kockfinalister Vild- och tamfågel Svenska äpplen på menyn Grisens hemlighet – smak och metod Påskmiddag med lamm Med smak av sommarhö Tid för vårlamm Surströmmingsburken ska öppnas Vinterdeli Höstlamm i köket Konservera mera – charkuterier på burk Vårkyckling på menyn Grillsåser & Marinader till grillen Höstsvamp-kantareller Oxsvans – en höstdelikatess Svenska sparrisprimörer Jordgubbar med smak Pintxos-baskiska delikatesser Gott till glöggen Fyllda grönsaker Sommar i köket Vägen till hjärtat går genom magen Kanapéer Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Kantareller och sherry Våfflor -salta vårfruvåfflor Den oemotståndliga confiten

Instagram feed