7857 Bruno Paillard Première Cuvée 345kr 16/20

7857 Bruno Paillard Première Cuvée Bruno Paillard, Champagne, Frankrike, Tryffelsvinet AB, 750ml, 12%

Rent fruktig med aromer av friska äpplen och citrus.
Krämig mousse, stram ren frukt med aromer som äpple och citrus och med en elegant mineralknäckig och fatrostad avslutning. Stram, elegant och aptitretande champagne i typisk husstil.
Bruno Paillard skriver alltid ut vilket datum champagnen ”degorgerats”, alltså när den fått den slutliga korken i flaskan. Bra om man vill lagra den och vill hålla koll på hur gammal den är, eftersom det inte är en årgångsmärkt champagne.Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Le Chaudron – vin och vildsvin Kräftdelikatesser Vinterdeli Surströmmingsburken ska öppnas Grisens hemlighet – smak och metod Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Fisk- och skaldjurshöst Svenska äpplen på menyn Gränslös gastronomi Den oemotståndliga confiten Lök Påskägg Matiga vintersoppor Vintergös Vårlätt lax Öl i maten Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Lamm från årets kockfinalister Ödmjuka knölar Kalv eller kalv? Höstsvamp-kantareller Älghöst Midsommarsnapsar Konservera mera – charkuterier på burk Oxsvans – en höstdelikatess Mårten Gås Peppar för finsmakare Tryffel, vin och mat Bästa charkuterierna för julbordet Nyårsmusslor x 2 Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Den goda blåmusslan Vildsvin – det nya viltet Sommarprimörer Laroche Winebar et Restaurant Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Höstlamm i köket Kanapéer Gott till glöggen Kokt på grillen Läckra påskägg med svenska smaker Höstlamm och miljövård Konsten att bemästra glöden Den goda köttgrytan Kallrökt

Instagram feed