7857 Bruno Paillard Première Cuvée 345kr 16/20

7857 Bruno Paillard Première Cuvée Bruno Paillard, Champagne, Frankrike, Tryffelsvinet AB, 750ml, 12%

Rent fruktig med aromer av friska äpplen och citrus.
Krämig mousse, stram ren frukt med aromer som äpple och citrus och med en elegant mineralknäckig och fatrostad avslutning. Stram, elegant och aptitretande champagne i typisk husstil.
Bruno Paillard skriver alltid ut vilket datum champagnen ”degorgerats”, alltså när den fått den slutliga korken i flaskan. Bra om man vill lagra den och vill hålla koll på hur gammal den är, eftersom det inte är en årgångsmärkt champagne.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Svenska sparrisprimörer Ödmjuka knölar Gränslös gastronomi Laroche Winebar et Restaurant Mårten Gås Kanapéer Fyllda grönsaker Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Nyårssupé Grytkött på ben Svart trumpetsvamp Den oemotståndliga confiten Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Jordgubbar med smak Vårlätta påskdelikatesser Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Våfflor -salta vårfruvåfflor Nyårsskaldjur x 2 Lök Tid för vårlamm Kantareller och sherry Sommar i köket Påskmiddag med lamm Vild- och tamfågel Vårlätt lax Kräftor Julströmmingar Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Svensk sparris ur jorden Höstlamm och miljövård Kalv eller kalv? Fisk- och skaldjurshöst Vårfisk Med smak av sommarhö Midsommarsnapsar Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft På jakt efter grisens hemlighet Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Surströmmingsburken ska öppnas Oxsvans – en höstdelikatess Bästa charkuterierna för julbordet Konsten att bemästra glöden Hela djuret i köket Vildsvin – det nya viltet Grillsåser & Marinader till grillen

Instagram feed