7857 Bruno Paillard Première Cuvée 345kr 16/20

7857 Bruno Paillard Première Cuvée Bruno Paillard, Champagne, Frankrike, Tryffelsvinet AB, 750ml, 12%

Rent fruktig med aromer av friska äpplen och citrus.
Krämig mousse, stram ren frukt med aromer som äpple och citrus och med en elegant mineralknäckig och fatrostad avslutning. Stram, elegant och aptitretande champagne i typisk husstil.
Bruno Paillard skriver alltid ut vilket datum champagnen ”degorgerats”, alltså när den fått den slutliga korken i flaskan. Bra om man vill lagra den och vill hålla koll på hur gammal den är, eftersom det inte är en årgångsmärkt champagne.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Kalv eller kalv? Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Allt är gott på grisen Den oemotståndliga confiten Grisens hemlighet – smak och metod Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Den goda blåmusslan Kanapéer Tryffel, vin och mat Höstlamm i köket Våfflor -salta vårfruvåfflor Den goda köttgrytan Vårlätta påskdelikatesser Med smak av sommarhö Midsommarsnapsar Konservera mera – charkuterier på burk Julströmmingar Ödmjuka knölar Vildsvin – det nya viltet Öl i maten Grillsåser & Marinader till grillen Bästa charkuterierna för julbordet Fyllda grönsaker Sydfransk sommar Peppar för finsmakare Kräftdelikatesser Vårlätt lax Grytkött på ben Höstsvamp-kantareller Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Lamm från årets kockfinalister Oxsvans – en höstdelikatess Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Kantareller och sherry Höstlamm och miljövård På jakt efter grisens hemlighet Vägen till hjärtat går genom magen Pajer med fransk touche Sommar i köket Lax för finsmakare Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Svart trumpetsvamp Hela djuret i köket Kokt på grillen

Instagram feed