7857 Bruno Paillard Première Cuvée 345kr 16/20

7857 Bruno Paillard Première Cuvée Bruno Paillard, Champagne, Frankrike, Tryffelsvinet AB, 750ml, 12%

Rent fruktig med aromer av friska äpplen och citrus.
Krämig mousse, stram ren frukt med aromer som äpple och citrus och med en elegant mineralknäckig och fatrostad avslutning. Stram, elegant och aptitretande champagne i typisk husstil.
Bruno Paillard skriver alltid ut vilket datum champagnen ”degorgerats”, alltså när den fått den slutliga korken i flaskan. Bra om man vill lagra den och vill hålla koll på hur gammal den är, eftersom det inte är en årgångsmärkt champagne.Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Öl i maten Läckra påskägg med svenska smaker Älghöst Påskägg Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Kallrökt Nyårsskaldjur x 2 Svart trumpetsvamp Vägen till hjärtat går genom magen Vårlätt lax Tryffel, vin och mat Matiga vintersoppor Julströmmingar Midsommarsnapsar Den goda köttgrytan Smygstart på vårlammet Katalansk svampinspiration Vårlätta påskdelikatesser Svensk sparris ur jorden Vårfisk Vild- och tamfågel Tid för vårlamm Peppar för finsmakare Laroche Winebar et Restaurant Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Vårkyckling på menyn Svenska äpplen på menyn Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Fyllda grönsaker Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp På jakt efter grisens hemlighet Vintergös Mårten Gås Kräftdelikatesser Gränslös gastronomi Höstlamm och miljövård Höstlamm i köket Pajer med fransk touche Sommar i köket Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Sött och salt till glöggen Våfflor -salta vårfruvåfflor Den goda julgrisen Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen

Instagram feed