90244 Pierre Peters Cuvée Speciale Les Chétillons 2002 545kr 17/20

Pierre Peters Cuvée Speciale Les Chétillons 2002Pierre Peters, Champagne, Frankrike, The WineAgency Sweden AB, 750ml, 12%

Rik och djup fruktighet med bärighet, mogen äppelfrukt och rostade brödaromer. Krämig och rund med generös frisk frukt, delikat struktur och längd

Lämna kommentar



Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Lamm från årets kockfinalister Kantareller och sherry Våfflor -salta vårfruvåfflor Renässans för den svenska husmanskosten Smygstart på vårlammet Konservera mera – charkuterier på burk Med smak av sommarhö På jakt efter grisens hemlighet Vild- och tamfågel Pintxos-baskiska delikatesser Svart trumpetsvamp Värmande köttgrytor för kalla kvällar Höstsvamp-kantareller Midsommarsnapsar Höstlamm och miljövård Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Matiga vintersoppor Le Chaudron – vin och vildsvin Lax för finsmakare Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Vårkyckling på menyn Svenska äpplen på menyn Vildsvin – det nya viltet Hela djuret i köket Kokt på grillen Peppar för finsmakare Gott till glöggen Konsten att bemästra glöden Påskägg Svenska sparrisprimörer Sydfransk sommar Vårlätt lax Kalv eller kalv? Oxsvans – en höstdelikatess Allt är gott på grisen Grisens hemlighet – smak och metod Gränslös gastronomi Vårlätta påskdelikatesser Nyårsmusslor x 2 Den goda köttgrytan Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Vägen till hjärtat går genom magen Den goda julgrisen Den goda blåmusslan Katalansk svampinspiration

Instagram feed