90244 Pierre Peters Cuvée Speciale Les Chétillons 2002 545kr 17/20

Pierre Peters Cuvée Speciale Les Chétillons 2002Pierre Peters, Champagne, Frankrike, The WineAgency Sweden AB, 750ml, 12%

Rik och djup fruktighet med bärighet, mogen äppelfrukt och rostade brödaromer. Krämig och rund med generös frisk frukt, delikat struktur och längd

Lämna kommentar



Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Vildsvin – det nya viltet Påskägg Surströmmingsburken ska öppnas Mårten Gås Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Svart trumpetsvamp Vintergös Värmande köttgrytor för kalla kvällar Midsommarsnapsar Matiga vintersoppor Julströmmingar Konsten att bemästra glöden Höstlamm i köket Grillsåser & Marinader till grillen Kräftor Höstsvamp-kantareller Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Vårkyckling på menyn Svenska sparrisprimörer Kallrökt Tryffel, vin och mat Den goda blåmusslan Svenska äpplen på menyn Höstlamm och miljövård Lamm från årets kockfinalister Laroche Winebar et Restaurant Fyllda grönsaker Kanapéer Renässans för den svenska husmanskosten Läckra påskägg med svenska smaker Hela djuret i köket Pajer med fransk touche Kräftdelikatesser Katalansk svampinspiration Lök Le Chaudron – vin och vildsvin Kokt på grillen Sommarprimörer Den goda julgrisen Öl i maten Vårlätta påskdelikatesser Grytkött på ben Gott till glöggen Våfflor -salta vårfruvåfflor

Instagram feed