92100 Billecart-Salmon Blanc de Blancs 1999 749kr 17/20

Billecart-Salmon Blanc de Blancs 1999Billecart-Salmon, Champagne, Frankrike, Prime Wine Sweden AB, 750ml, 12%

En mogen champagne med alla klassiska chardonnayattribut.

Frisk elegant avrundad syra med smak av mogna äpplen, frisk citrus, stadig briochesmörig inramning, en avslutning med finessfull mineralitet som stannar i gommen. Lysande som start på middagen, eller med smörstekt ljus fisk

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Höstsvamp-kantareller Hela djuret i köket Kanapéer Nyårsskaldjur x 2 Vårfisk Nyårssupé Laroche Winebar et Restaurant På jakt efter grisens hemlighet Nyårsmusslor x 2 Svenska sparrisprimörer Påskmiddag med lamm Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Tryffel, vin och mat Gott till glöggen Den goda julgrisen Höstlamm i köket Bästa charkuterierna för julbordet Gränslös gastronomi Svenska äpplen på menyn Sydfransk sommar Grisens hemlighet – smak och metod Pintxos-baskiska delikatesser Kantareller och sherry Vinterdeli Vägen till hjärtat går genom magen Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Midsommarsnapsar Kräftor Älghöst Vintergös Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Den goda köttgrytan Surströmmingsburken ska öppnas Kallrökt Vårkyckling på menyn Med smak av sommarhö Renässans för den svenska husmanskosten Matiga vintersoppor Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Sött och salt till glöggen Peppar för finsmakare Den goda blåmusslan Grytkött på ben Påskägg

Instagram feed