92100 Billecart-Salmon Blanc de Blancs 1999 749kr 17/20

Billecart-Salmon Blanc de Blancs 1999Billecart-Salmon, Champagne, Frankrike, Prime Wine Sweden AB, 750ml, 12%

En mogen champagne med alla klassiska chardonnayattribut.

Frisk elegant avrundad syra med smak av mogna äpplen, frisk citrus, stadig briochesmörig inramning, en avslutning med finessfull mineralitet som stannar i gommen. Lysande som start på middagen, eller med smörstekt ljus fisk

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Grisens hemlighet – smak och metod Vild- och tamfågel Surströmmingsburken ska öppnas Tid för vårlamm Kalv eller kalv? Våfflor -salta vårfruvåfflor Julströmmingar Mårten Gås Matiga vintersoppor Sommar i köket Oxsvans – en höstdelikatess Vildsvin – det nya viltet Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Nyårssupé Vårlätt lax Kantareller och sherry Peppar för finsmakare Lamm från årets kockfinalister Smygstart på vårlammet Vårkyckling på menyn Sydfransk sommar Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Katalansk svampinspiration Sherryns hemlighet Med smak av sommarhö Höstlamm i köket Kräftor Grytkött på ben Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Kräftdelikatesser Gränslös gastronomi Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 På jakt efter grisens hemlighet Vinterdeli Vårlätta påskdelikatesser Jordgubbar med smak Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Värmande köttgrytor för kalla kvällar Konservera mera – charkuterier på burk Vårfisk Kokt på grillen Pajer med fransk touche Ödmjuka knölar Svensk sparris ur jorden

Instagram feed