92101 Billecart-Salmon Cuvée Nicolas François 2000 749kr 18/20

Billecart-Salmon Cuvée Nicolas François 2000Billecart-Salmon, Champagne, Frankrike, Prime Wine Sweden AB, 750ml, 12%

Djup kraftfull doft med mättade aromer av mocca rostade nötter och mogen bärig frukt. Strukturen har frisk avrundad mognad med stram fruktighet, feta rostade aromer av nötter som avslutas med stadig mineralmättnad. Njutbar champagne med kraft och finess som klarar både en kyckling i syrlig gräddsås, eller en lättare kalvrätt. Prova med kalvkroketter.

Finns också 375ml.(15/20). Ett lysande exempel på att champagne behöver volym för att utvecklas. Betydligt mer blek än sin större kollega. Det saknas både djup och mognadsfiness. Så köp en stor flaska för större vinupplevelse

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Kräftor Sött och salt till glöggen Oxsvans – en höstdelikatess Lamm från årets kockfinalister Fyllda grönsaker Matiga vintersoppor Grisens hemlighet – smak och metod Öl i maten Tryffel, vin och mat Sherryns hemlighet Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Lax för finsmakare Grytkött på ben Kanapéer Jordgubbar med smak Midsommarsnapsar Nyårsskaldjur x 2 Tid för vårlamm Kokt på grillen Vårlätt lax Smygstart på vårlammet Kräftdelikatesser Konsten att bemästra glöden Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Sommar i köket Kalv eller kalv? Höstlamm och miljövård Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Pintxos-baskiska delikatesser Julströmmingar Lök Nyårssupé Den goda julgrisen Sommarprimörer Svenska sparrisprimörer Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Höstlamm i köket Kantareller och sherry Vildsvin – det nya viltet Den oemotståndliga confiten Katalansk svampinspiration Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Vintergös Laroche Winebar et Restaurant

Instagram feed