92101 Billecart-Salmon Cuvée Nicolas François 2000 749kr 18/20

Billecart-Salmon Cuvée Nicolas François 2000Billecart-Salmon, Champagne, Frankrike, Prime Wine Sweden AB, 750ml, 12%

Djup kraftfull doft med mättade aromer av mocca rostade nötter och mogen bärig frukt. Strukturen har frisk avrundad mognad med stram fruktighet, feta rostade aromer av nötter som avslutas med stadig mineralmättnad. Njutbar champagne med kraft och finess som klarar både en kyckling i syrlig gräddsås, eller en lättare kalvrätt. Prova med kalvkroketter.

Finns också 375ml.(15/20). Ett lysande exempel på att champagne behöver volym för att utvecklas. Betydligt mer blek än sin större kollega. Det saknas både djup och mognadsfiness. Så köp en stor flaska för större vinupplevelse

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Smygstart på vårlammet Höstlamm och miljövård Tid för vårlamm Grytkött på ben Hela djuret i köket På jakt efter grisens hemlighet Höstlamm i köket Höstsvamp-kantareller Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Lök Bästa charkuterierna för julbordet Läckra påskägg med svenska smaker Vild- och tamfågel Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Vårkyckling på menyn Vägen till hjärtat går genom magen Nyårsskaldjur x 2 Kalv eller kalv? Svart trumpetsvamp Grillsåser & Marinader till grillen Lamm från årets kockfinalister Vårlätta påskdelikatesser Mårten Gås Renässans för den svenska husmanskosten Med smak av sommarhö Kallrökt Den oemotståndliga confiten Sommarprimörer Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Svenska äpplen på menyn Tryffel, vin och mat Kantareller och sherry Svenska sparrisprimörer Surströmmingsburken ska öppnas Påskägg Gränslös gastronomi Nyårssupé Sommar i köket Oxsvans – en höstdelikatess Sydfransk sommar Den goda julgrisen Grisens hemlighet – smak och metod Konsten att bemästra glöden Gott till glöggen

Instagram feed