99480 R & L Legras Grand Cru Brut Rosé 349kr 17/20

99480 R & L Legras Grand Cru Brut Rosé

R & L Legras, Champagne, Frankrike, 12%, 750ml, Scandinavian Wine & Food KB

En riktig lyckad och delikat roséchampagne finns också i vinterhyllorna. Här är det lager av rostade mineralaromer, brioche, nötter och bärig frisk frukt med krämig fin mousse. En värdig aperitif med anklevermousse och hallonvinägrette. 90% chardonnay och resten rött vin på pinot noir.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Den oemotståndliga confiten Fyllda grönsaker Konservera mera – charkuterier på burk Påskägg Sydfransk sommar Svensk sparris ur jorden Vårlätt lax Grytkött på ben Vinterdeli Kräftdelikatesser Påskmiddag med lamm Matiga vintersoppor Svenska sparrisprimörer Tid för vårlamm Kantareller och sherry Konsten att bemästra glöden Kräftor Gott till glöggen Nyårssupé Kokt på grillen Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Nyårsmusslor x 2 Midsommarsnapsar Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Mårten Gås Sommarprimörer Renässans för den svenska husmanskosten Sommar i köket Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Grisens hemlighet – smak och metod Surströmmingsburken ska öppnas Pajer med fransk touche Vårkyckling på menyn Läckra påskägg med svenska smaker Vildsvin – det nya viltet Den goda julgrisen Kalv eller kalv? Vårlätta påskdelikatesser Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Svart trumpetsvamp Smygstart på vårlammet Lamm från årets kockfinalister Gränslös gastronomi Julströmmingar På jakt efter grisens hemlighet

Instagram feed