99480 R & L Legras Grand Cru Brut Rosé 349kr 17/20

99480 R & L Legras Grand Cru Brut Rosé

R & L Legras, Champagne, Frankrike, 12%, 750ml, Scandinavian Wine & Food KB

En riktig lyckad och delikat roséchampagne finns också i vinterhyllorna. Här är det lager av rostade mineralaromer, brioche, nötter och bärig frisk frukt med krämig fin mousse. En värdig aperitif med anklevermousse och hallonvinägrette. 90% chardonnay och resten rött vin på pinot noir.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Jordgubbar med smak Hela djuret i köket Sommar i köket Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Vild- och tamfågel Nyårsskaldjur x 2 Kantareller och sherry Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Öl i maten Fisk- och skaldjurshöst Peppar för finsmakare Vårfisk Vårkyckling på menyn Kokt på grillen Kräftdelikatesser Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Den goda blåmusslan Allt är gott på grisen Pajer med fransk touche Kräftor Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Värmande köttgrytor för kalla kvällar Älghöst Med smak av sommarhö Fyllda grönsaker Tid för vårlamm Grisens hemlighet – smak och metod Påskägg Påskmiddag med lamm Vägen till hjärtat går genom magen Den oemotståndliga confiten Pintxos-baskiska delikatesser Grytkött på ben Bästa charkuterierna för julbordet Julströmmingar Lamm från årets kockfinalister Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Svenska äpplen på menyn Den goda köttgrytan Le Chaudron – vin och vildsvin Matiga vintersoppor Höstlamm i köket Svensk sparris ur jorden

Instagram feed