99479 Grongnet Special Club 2004 396kr 17/20

99479 Grongnet Special Club 2004

Grongnet, Champagne, Frankrike, 12%, 750ml, ChampagneHuset Precuritas AB

Läcker champagne med generös storstilad form och mognad. Doft och smak av mogna äpplen, varma kryddor, smörig brioche och hasselnötter i frisk, fatrostad och mineralstram avslutning. En aptitretande och stadig champagne för både appebordet och till smörstekta skaldjur.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Svart trumpetsvamp Lök Vårkyckling på menyn Höstsvamp-kantareller Le Chaudron – vin och vildsvin Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Sydfransk sommar Öl i maten Tryffel, vin och mat Höstlamm och miljövård Fyllda grönsaker Kräftor Jordgubbar med smak Den goda julgrisen Värmande köttgrytor för kalla kvällar Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Vårfisk Sherryns hemlighet Oxsvans – en höstdelikatess Svenska äpplen på menyn Grytkött på ben Midsommarsnapsar Grillsåser & Marinader till grillen Surströmmingsburken ska öppnas Pintxos-baskiska delikatesser Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Kräftdelikatesser Läckra påskägg med svenska smaker Ödmjuka knölar Konservera mera – charkuterier på burk Renässans för den svenska husmanskosten Vildsvin – det nya viltet Tid för vårlamm Kallrökt Kalv eller kalv? Katalansk svampinspiration Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Höstlamm i köket På jakt efter grisens hemlighet Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Den oemotståndliga confiten Allt är gott på grisen Peppar för finsmakare Grisens hemlighet – smak och metod Pajer med fransk touche

Instagram feed