99479 Grongnet Special Club 2004 396kr 17/20

99479 Grongnet Special Club 2004

Grongnet, Champagne, Frankrike, 12%, 750ml, ChampagneHuset Precuritas AB

Läcker champagne med generös storstilad form och mognad. Doft och smak av mogna äpplen, varma kryddor, smörig brioche och hasselnötter i frisk, fatrostad och mineralstram avslutning. En aptitretande och stadig champagne för både appebordet och till smörstekta skaldjur.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Laroche Winebar et Restaurant Nyårssupé Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Peppar för finsmakare Sött och salt till glöggen Sydfransk sommar Nyårsmusslor x 2 Vintergös Gränslös gastronomi Surströmmingsburken ska öppnas Påskmiddag med lamm Kräftdelikatesser Den goda julgrisen Allt är gott på grisen Påskägg Gott till glöggen Grillsåser & Marinader till grillen Svenska äpplen på menyn Katalansk svampinspiration Öl i maten Höstlamm och miljövård Den goda köttgrytan Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Kräftor Vinterdeli Kantareller och sherry Sommarprimörer Bästa charkuterierna för julbordet Le Chaudron – vin och vildsvin Älghöst Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Hela djuret i köket Vild- och tamfågel Lamm från årets kockfinalister Smygstart på vårlammet Kalv eller kalv? Svensk sparris ur jorden Den goda blåmusslan Renässans för den svenska husmanskosten Svart trumpetsvamp Grisens hemlighet – smak och metod Den oemotståndliga confiten Julströmmingar Kanapéer

Instagram feed