Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Den goda blåmusslan Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Höstsvamp-kantareller Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Grillsåser & Marinader till grillen Svensk sparris ur jorden Surströmmingsburken ska öppnas Vårlätta påskdelikatesser Grisens hemlighet – smak och metod Mårten Gås Konservera mera – charkuterier på burk Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Vinterdeli Höstlamm i köket Svart trumpetsvamp Den goda julgrisen Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Julströmmingar Höstlamm och miljövård Våfflor -salta vårfruvåfflor Sommar i köket Öl i maten Nyårsmusslor x 2 Ödmjuka knölar Katalansk svampinspiration Pajer med fransk touche Jordgubbar med smak Med smak av sommarhö Sött och salt till glöggen Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Tid för vårlamm Renässans för den svenska husmanskosten Fyllda grönsaker Läckra påskägg med svenska smaker Pintxos-baskiska delikatesser Grytkött på ben Kanapéer Sommarprimörer Peppar för finsmakare Nyårsskaldjur x 2 Allt är gott på grisen Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Vårfisk Midsommarsnapsar

Instagram feed