Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Surströmmingsburken ska öppnas Kräftor Pintxos-baskiska delikatesser Vintergös Svenska äpplen på menyn Konservera mera – charkuterier på burk Renässans för den svenska husmanskosten Påskmiddag med lamm Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Tid för vårlamm Midsommarsnapsar Höstlamm och miljövård Julströmmingar Den goda köttgrytan Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Ödmjuka knölar Allt är gott på grisen Kokt på grillen Den oemotståndliga confiten Gott till glöggen Kräftdelikatesser Våfflor -salta vårfruvåfflor Matiga vintersoppor Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Pajer med fransk touche Vägen till hjärtat går genom magen Läckra påskägg med svenska smaker Kalv eller kalv? Grisens hemlighet – smak och metod Kanapéer Värmande köttgrytor för kalla kvällar Med smak av sommarhö Kallrökt Den goda julgrisen Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Vårfisk Lax för finsmakare Katalansk svampinspiration Älghöst Öl i maten Smygstart på vårlammet Grillsåser & Marinader till grillen Den goda blåmusslan Nyårsmusslor x 2 Höstlamm i köket

Instagram feed