Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Pajer med fransk touche Kräftdelikatesser Surströmmingsburken ska öppnas Den goda julgrisen Svensk sparris ur jorden Ödmjuka knölar Påskägg Sherryns hemlighet Öl i maten Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Bästa charkuterierna för julbordet Svenska äpplen på menyn Fyllda grönsaker Lax för finsmakare Konservera mera – charkuterier på burk Le Chaudron – vin och vildsvin Nyårssupé Sydfransk sommar Tryffel, vin och mat Sommarprimörer Julströmmingar Kalv eller kalv? Gränslös gastronomi Läckra påskägg med svenska smaker Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Svenska sparrisprimörer Jordgubbar med smak Fisk- och skaldjurshöst Grytkött på ben Påskmiddag med lamm Värmande köttgrytor för kalla kvällar Den oemotståndliga confiten Pintxos-baskiska delikatesser Kräftor Tid för vårlamm Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Älghöst Kantareller och sherry Nyårsskaldjur x 2 Sommar i köket Lamm från årets kockfinalister Nyårsmusslor x 2 Höstlamm i köket Kanapéer

Instagram feed