Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Hela djuret i köket Nyårsmusslor x 2 Midsommarsnapsar Den goda blåmusslan Kalv eller kalv? Svenska sparrisprimörer Kokt på grillen Vildsvin – det nya viltet Katalansk svampinspiration Våfflor -salta vårfruvåfflor Jordgubbar med smak Den goda köttgrytan Älghöst Nyårssupé Den oemotståndliga confiten Tid för vårlamm Ödmjuka knölar Fisk- och skaldjurshöst Nyårsskaldjur x 2 Konservera mera – charkuterier på burk Kräftdelikatesser Julströmmingar Vårfisk Vägen till hjärtat går genom magen Höstlamm och miljövård Sött och salt till glöggen Vårkyckling på menyn Vårlätta påskdelikatesser Surströmmingsburken ska öppnas Bästa charkuterierna för julbordet Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Laroche Winebar et Restaurant Vårlätt lax Vintergös Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Höstsvamp-kantareller Höstlamm i köket Sommar i köket Kantareller och sherry Med smak av sommarhö Öl i maten Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Påskägg Den goda julgrisen Grillsåser & Marinader till grillen

Instagram feed