Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Svenska sparrisprimörer Vild- och tamfågel Hela djuret i köket Sydfransk sommar Svenska äpplen på menyn Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Vägen till hjärtat går genom magen Höstlamm i köket Den goda blåmusslan Våfflor -salta vårfruvåfflor Lax för finsmakare Gränslös gastronomi Vårfisk Kräftor Vårlätt lax Kantareller och sherry Grytkött på ben Vinterdeli Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Ödmjuka knölar Kallrökt Tryffel, vin och mat Bästa charkuterierna för julbordet Allt är gott på grisen Höstlamm och miljövård Kalv eller kalv? Sött och salt till glöggen Nyårsmusslor x 2 Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Mårten Gås Lamm från årets kockfinalister Öl i maten Jordgubbar med smak Lök Pajer med fransk touche Värmande köttgrytor för kalla kvällar Påskmiddag med lamm Matiga vintersoppor Vårlätta påskdelikatesser Påskägg Tid för vårlamm Julströmmingar Renässans för den svenska husmanskosten

Instagram feed