Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Påskmiddag med lamm Konservera mera – charkuterier på burk Konsten att bemästra glöden Nyårssupé Lök Värmande köttgrytor för kalla kvällar Den oemotståndliga confiten Vårfisk Kallrökt Vägen till hjärtat går genom magen Gränslös gastronomi Kräftdelikatesser Höstsvamp-kantareller Grytkött på ben Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Älghöst Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Vinterdeli Påskägg Nyårsskaldjur x 2 Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Matiga vintersoppor Kokt på grillen Kanapéer Sydfransk sommar Svart trumpetsvamp Le Chaudron – vin och vildsvin Höstlamm i köket Med smak av sommarhö Kantareller och sherry Sommar i köket Lax för finsmakare Den goda köttgrytan Tid för vårlamm Den goda blåmusslan Svensk sparris ur jorden Vårlätt lax Våfflor -salta vårfruvåfflor Mårten Gås Sött och salt till glöggen Fisk- och skaldjurshöst Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Surströmmingsburken ska öppnas Fyllda grönsaker Julströmmingar

Instagram feed