Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Vårkyckling på menyn Sommarprimörer Vildsvin – det nya viltet Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Påskägg Fyllda grönsaker Mårten Gås Jordgubbar med smak Kanapéer Nyårsmusslor x 2 Kräftdelikatesser Den oemotståndliga confiten Tryffel, vin och mat Sydfransk sommar Kallrökt Våfflor -salta vårfruvåfflor Vild- och tamfågel Vårfisk Smygstart på vårlammet Sherryns hemlighet Svenska sparrisprimörer Älghöst Svart trumpetsvamp Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Sött och salt till glöggen Le Chaudron – vin och vildsvin Fisk- och skaldjurshöst Oxsvans – en höstdelikatess Med smak av sommarhö Lamm från årets kockfinalister Kräftor Surströmmingsburken ska öppnas Vårlätta påskdelikatesser Grytkött på ben Lök Hela djuret i köket Grisens hemlighet – smak och metod Svensk sparris ur jorden Tid för vårlamm Öl i maten Lax för finsmakare Laroche Winebar et Restaurant Påskmiddag med lamm Den goda julgrisen

Instagram feed