1848 Boulard Cidre de Normandie Brut 47kr 15/20

Boulard Cidre de NormandieBoulard, Normandie, Frankrike, Philipson & Söderberg, 4.5%, 750ml

Redan den bulliga champagnelika korken säger något om ambitionsnivån på denna cider. Mer sammansatt i doften utan att för del skull vara svår eller oåtkomlig lever den upp till sin kork. Med en torr och ren äppelarom och en lång fruktig och tydlig skalbitter avslutning är den ett självklart val till maten.

2 kommentar »

  1. Den söta varianten är mycket godare! passar också utmärkt till mat, inte alls så söt och väldigt lättdrucken, dessutom mindre procenthalt (2%) ”Boulard Cidre de Normandie Doux”. Däremot väldigt svår att få tag på som privatperson i Sverige vilket är väldigt tråkigt.

  2. Den är jättegod. Brukar dricka den framför teven tillsammans med en skål nötter. Även perfekt till picknicken eller varför inte bara som den är ute på balkongen en härlig sommarkväll (den trevliga etiketten kräver endast ett kafébord och ett par kaféstolar tillsammans med en mysig duk för att den franska känslan ska ska komma fram):)… Smakar bäst om man dricker den iskall direkt ur flaskan men för syns skulle är det bättre med glas.
    Några extra plus får den för att den är tillverkas på ren äppeljos. Vare sig socker eller vatten är tillsatt, utan endast äppeljos och jäst. Dessutom är den ekologisk.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.

Instagram feed