Cidre cuvée Colette 2007 132kr 17/20

Cidre cuvée Colette 2007Domaine Famille Dupont, Calvados du Pays d’Auge, Frankrike, Moestue Grape Selections AB, 750ml, 6.9%

Elegant, stram och sval äppeldoft med toner av frisk citrus. En torr vinös och mycket frisk cider med ren smak och finbubblig mousse med aromer av gröna äpplen och citrus, i lång, elegant fruktfrisk avslutning. En cider som produceras med champagnemetoden, alltså med efterjäsning i flaskan.

Privatimport genom importören, helt kolli

Lämna kommentar



Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.

Instagram feed