95346 Domaine Santa Duc Les Quatre Terres 2010 119kr 16/20

95346-Santa Duc Les Quatre terres

Domaine Santa Duc, Côtes du Rhône, Frankrike, 15%, 750ml, Johan Lidby Vinhandel AB

Domaine Santa Duc brukar leverera välgjort vin från södra Rhônedalen, och årgång 2010 av Les quatre terres är bättre än vanligt.

Delikat mogen mörk körsbärs- och hallonfrukt i typisk svartpeppar och örtkryddig inramning. Härligt mogen djup frukt får stadga från välbyggda mjuka tanniner och stadig fruktsyra. En avslutning med finess och aromer av örter, peppar och lakrits i läcker mineralstram längd med smak av sitt ursprung. Strålande årgång av Les quatre terres. Fyndvin att dricka till en köttgryta eller örtkryddigt lamm.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.

Instagram feed