90630 La Passion 2009 99kr 15/20

90630 La Passion 2009

Château Petite Boyer, Blaye Côtes de Bordeaux, Frankrike, 14%, 750ml, Swedish Wine Cellar AB

Blaye Côte de Bordeaux ligger i skuggan av det klassiska Bordeaux och håller merlot högt, och druvan dominerar bland de röda vinerna. Mustig mörk frukt med runda tanniner brukar bli resultatet. Rätt charmiga viner, så också detta. Det är ett rakt och okonstlat vin med mogen mörk frukt och behagligt stadig struktur med silkiga tanniner och delikat syra. Användbart till rejäla kötträtter, varför inte en klassisk Côte de bœuf.  Lufta vinet ordentligt, gärna några timmar i karaff.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.

Instagram feed