5356 Les Murets d Esprades 2010 95kr 15/20

Les Murets d Esprades Muscat de Rivesaltes Vignerons Catalans,Muscat de Rivesaltes, Frankrike, Chris-Wine AB, 500ml, 15.5%, Eko

En helt bortglömd vinstil från södra frankrike får en till representant i SB hyllan, och det var på tiden. Muscatdruvan är delikat med generösa aromer av aprikoser, apelsinmarmelad och blommor. Les Murets d’Esprades från Roussillon har just detta. Sval delikat fruktsötma med aprikoser och blommor i doften. Smaken är söt och generös men inte med påträngande sötma. Den friska syran lättar upp sötman och en mineralfiness ger elegans i avslutningen. Det var på tiden att det kom en hygglig muscat i SB hyllorna. Drick till en fruktdessert, en vaniljmousse med aprikosgelé, eller till en ankleverterrin som förrätt.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.

Instagram feed