Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Grisens hemlighet – smak och metod Värmande köttgrytor för kalla kvällar Smygstart på vårlammet Läckra påskägg med svenska smaker Den oemotståndliga confiten Lax för finsmakare Konservera mera – charkuterier på burk Vårlätt lax Mårten Gås Renässans för den svenska husmanskosten Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Matiga vintersoppor Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Svenska sparrisprimörer Surströmmingsburken ska öppnas Nyårssupé Fyllda grönsaker Tid för vårlamm Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Grillsåser & Marinader till grillen Den goda blåmusslan Tryffel, vin och mat Kräftdelikatesser Påskmiddag med lamm Vägen till hjärtat går genom magen Den goda köttgrytan Den goda julgrisen Höstsvamp-kantareller Påskägg Sött och salt till glöggen Kanapéer Pintxos-baskiska delikatesser Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Älghöst Lamm från årets kockfinalister Sherryns hemlighet Höstlamm i köket Svenska äpplen på menyn Kalv eller kalv? Vårkyckling på menyn Lök Hela djuret i köket Julströmmingar

Instagram feed