Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Tid för vårlamm Renässans för den svenska husmanskosten Jordgubbar med smak Tryffel, vin och mat Grillsåser & Marinader till grillen Svenska äpplen på menyn Läckra påskägg med svenska smaker Kräftdelikatesser Kräftor Vinterdeli Vildsvin – det nya viltet Midsommarsnapsar Med smak av sommarhö Höstlamm och miljövård Nyårsskaldjur x 2 Nyårsmusslor x 2 Mårten Gås Kantareller och sherry Gott till glöggen Nyårssupé Surströmmingsburken ska öppnas Matiga vintersoppor Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Sherryns hemlighet Laroche Winebar et Restaurant Konsten att bemästra glöden Sommarprimörer Le Chaudron – vin och vildsvin Höstlamm i köket Kalv eller kalv? Vägen till hjärtat går genom magen Vintergös Lök Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Den goda julgrisen Sött och salt till glöggen Höstsvamp-kantareller Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Kallrökt Pajer med fransk touche Våfflor -salta vårfruvåfflor Katalansk svampinspiration Värmande köttgrytor för kalla kvällar Vild- och tamfågel Fisk- och skaldjurshöst

Instagram feed