Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Nyårssupé Mårten Gås Kalv eller kalv? Konsten att bemästra glöden Fyllda grönsaker Sherryns hemlighet Vintergös Värmande köttgrytor för kalla kvällar Den goda blåmusslan Nyårsskaldjur x 2 Svart trumpetsvamp Påskmiddag med lamm Sött och salt till glöggen Gott till glöggen Kokt på grillen Hela djuret i köket Öl i maten Laroche Winebar et Restaurant Smygstart på vårlammet Surströmmingsburken ska öppnas Svenska sparrisprimörer Lamm från årets kockfinalister Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Påskägg Den goda köttgrytan Kräftor Le Chaudron – vin och vildsvin Peppar för finsmakare Vårlätta påskdelikatesser Den oemotståndliga confiten Midsommarsnapsar Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Höstlamm och miljövård Svenska äpplen på menyn Med smak av sommarhö Läckra påskägg med svenska smaker Vårlätt lax Pintxos-baskiska delikatesser Vildsvin – det nya viltet Vinterdeli Kanapéer Renässans för den svenska husmanskosten

Instagram feed