Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Den goda köttgrytan Gränslös gastronomi Påskägg Vildsvin – det nya viltet Sött och salt till glöggen Peppar för finsmakare Lök Påskmiddag med lamm Våfflor -salta vårfruvåfflor Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Sommarprimörer Med smak av sommarhö Allt är gott på grisen Nyårssupé Svensk sparris ur jorden Kräftor Konservera mera – charkuterier på burk Sherryns hemlighet Pajer med fransk touche Lamm från årets kockfinalister Grillsåser & Marinader till grillen Oxsvans – en höstdelikatess Sydfransk sommar Vägen till hjärtat går genom magen Den goda blåmusslan Kantareller och sherry Tryffel, vin och mat Värmande köttgrytor för kalla kvällar Konsten att bemästra glöden Fisk- och skaldjurshöst Hela djuret i köket Ödmjuka knölar Laroche Winebar et Restaurant Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Vårfisk Surströmmingsburken ska öppnas Älghöst Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft På jakt efter grisens hemlighet Den oemotståndliga confiten Vild- och tamfågel Fyllda grönsaker Sommar i köket

Instagram feed