Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Värmande köttgrytor för kalla kvällar Älghöst Fyllda grönsaker Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Katalansk svampinspiration Höstlamm och miljövård Nyårsmusslor x 2 Höstlamm i köket Gränslös gastronomi Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Påskägg Kallrökt Tid för vårlamm Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Svenska sparrisprimörer Kantareller och sherry Svensk sparris ur jorden Kokt på grillen Sommarprimörer Konsten att bemästra glöden Den goda blåmusslan På jakt efter grisens hemlighet Kanapéer Smygstart på vårlammet Den goda julgrisen Den goda köttgrytan Den oemotståndliga confiten Jordgubbar med smak Öl i maten Svenska äpplen på menyn Påskmiddag med lamm Lamm från årets kockfinalister Sött och salt till glöggen Allt är gott på grisen Gott till glöggen Vårlätta påskdelikatesser Matiga vintersoppor Peppar för finsmakare Vårkyckling på menyn Julströmmingar Svart trumpetsvamp Lax för finsmakare Våfflor -salta vårfruvåfflor Läckra påskägg med svenska smaker

Instagram feed