Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Nyårsmusslor x 2 Jordgubbar med smak Tryffel, vin och mat Hela djuret i köket Vinterdeli Värmande köttgrytor för kalla kvällar Katalansk svampinspiration Gott till glöggen Kallrökt Fyllda grönsaker Oxsvans – en höstdelikatess Mårten Gås Kalv eller kalv? Kräftdelikatesser Nyårsskaldjur x 2 Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Påskmiddag med lamm Höstlamm i köket Läckra påskägg med svenska smaker Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Le Chaudron – vin och vildsvin Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Vårlätt lax Svart trumpetsvamp Älghöst Lax för finsmakare Påskägg Kanapéer Konservera mera – charkuterier på burk Vårkyckling på menyn Kokt på grillen Midsommarsnapsar Renässans för den svenska husmanskosten Svenska sparrisprimörer Den goda köttgrytan Sydfransk sommar Pajer med fransk touche Matiga vintersoppor Vårfisk Allt är gott på grisen Sött och salt till glöggen Gränslös gastronomi Smygstart på vårlammet Den oemotståndliga confiten Höstlamm och miljövård

Instagram feed