Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Tid för vårlamm Jordgubbar med smak Vårfisk Svart trumpetsvamp På jakt efter grisens hemlighet Den goda köttgrytan Vildsvin – det nya viltet Nyårssupé Smygstart på vårlammet Kalv eller kalv? Surströmmingsburken ska öppnas Sött och salt till glöggen Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Julströmmingar Svensk sparris ur jorden Konsten att bemästra glöden Grytkött på ben Älghöst Gott till glöggen Sommar i köket Påskmiddag med lamm Höstlamm i köket Pajer med fransk touche Kanapéer Lax för finsmakare Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Mårten Gås Sydfransk sommar Kräftor Nyårsmusslor x 2 Svenska sparrisprimörer Våfflor -salta vårfruvåfflor Värmande köttgrytor för kalla kvällar Katalansk svampinspiration Påskägg Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Vägen till hjärtat går genom magen Midsommarsnapsar Grisens hemlighet – smak och metod Höstlamm och miljövård Höstsvamp-kantareller Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern

Instagram feed