92033 Luis Cañas Gran Reserva 2004 199kr 16/20

92033 Luis Cañas Gran Reserva 2004

Bodegas Luis Cañas, Rioja, Spanien, 14.5%, 750ml, Vinunic AB

En lagrad rioja kan också vara värt att hälla i vinterglasen. Det är välbekanta aromer, men i modernt fruktig och vital form. Frukt och fataromer i bra balans, med riojamått mätt, och vinet har hygglig längd.  Det är mörka körbär, vanilj och tobak i aromerna. En stramt modern rioja med både fruktdjup och mognad. Dricker det till en anka eller gås med hallonsky och en chilimild rökt poblanokräm.(anchochili tror jag den rökta kallas, får fixa ett recept på det tror jag och testa, men det känns ändå helt rätt).

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.

Instagram feed