Mousserande vin

7585 Mailly Grand Cru Blanc de Noirs 359kr 15/20

7567 Rotari Brut Riserva 2005 99kr 15/20

7694 Delmas Brut 2005 139kr 14/20

7685 Geisweiler Monopole Crémant de Bourgogne Brut 96kr 15/20

7776 L’Hereu de Raventós i Blanc Brut Nature 99kr 15/20

7778 Codorníu Selección Raventós 99kr 14/20

7369 Anna de Codorníu Brut 94kr 14/20

7688 Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut Perle de Vigne 99kr 14/20

99427 Pierre Gimonnet Extra Brut Oenophile Premier Cru 2002 399kr 15/20

95289 Domaine Ste Michelle Cuvée Brut 119kr 13/20

95631 Arcade’s Prosecco Frizzante 66kr 12/20

7721 Jaume Giró i Giró Elaboració Artesana 98kr 14/20

Ferrari Perlé 2001 17/20

Ferrari Giulio Riserva del Fondatore 1997 17/20

81913 Ferrari Maximum Brut 189kr 15/20

7687 Crémant de Bourgogne Rosé 2006 89 kr 13/20

7410 Crémant d´Alsace Dopff Brut 98 kr 14/20

97400 Cremant d’Alsace 2004 151 kr 15/20

98332 Crémant du Jura Brut 145kr 16/20

96224 Miolo Brut Millésime 2005 99 kr 14/20

96239 Joie 79 kr 14/20

10.5% 11.5% 12% 12.5% 750ml Bibendum Blason de Bourgogne Brasilien Brill & Co AB Brusquini da bere Cava Cava Jaume Giró i Giró Chardonnay Château Indage Codorníu Colli del Soligo Colli Trevigiani Columbia Valley Crémant d'Alsace Crémant de Bourgogne Crémant de Limoux Crémant du Jura Domaine Delmas Domaine Ste. Michelle Domaine Tissot Dopff au Moulin EKO Enjoy Wine & Spirits AB Frankrike Gamay Geisweiler Giertz Vinimport AB Indien Italien Louis Bouillot l´Auxerrois Mailly Champagne Mezzacorona Moestue Grape Selections AB Nyår 2009 Pierre Frick Pierre Gimonnet Champagne Pinot Blanc Pinot noir Prime Wine Sweden AB Raventós i Blanc Sant Sadurní d´Anoia Scandinavian Wine & Food KB Spanien Spendrups Bryggeri AB Spruce Up AB Tommy Lind Franska Kvalitetsviner Trentino USA Vinicola Miolo Vinunic AB Winepartners Nordic AB


Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Kalv eller kalv? Lax för finsmakare Sydfransk sommar Julströmmingar Vintergös Svensk sparris ur jorden Jordgubbar med smak Den goda köttgrytan Vårfisk Grytkött på ben Öl i maten Vildsvin – det nya viltet Nyårsskaldjur x 2 Den goda blåmusslan Vårkyckling på menyn Pajer med fransk touche Höstlamm i köket Sött och salt till glöggen Hela djuret i köket Fyllda grönsaker Sherryns hemlighet Allt är gott på grisen Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Matiga vintersoppor Peppar för finsmakare Läckra påskägg med svenska smaker Höstlamm och miljövård Älghöst Vägen till hjärtat går genom magen Nyårssupé Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Vårlätt lax Nyårsmusslor x 2 Grillsåser & Marinader till grillen Kantareller och sherry Renässans för den svenska husmanskosten Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Tid för vårlamm Bästa charkuterierna för julbordet Svenska äpplen på menyn Våfflor -salta vårfruvåfflor Konsten att bemästra glöden Konservera mera – charkuterier på burk Höstsvamp-kantareller

Instagram feed