Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Grytkött på ben Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Vårlätt lax Kräftdelikatesser Den goda julgrisen Grisens hemlighet – smak och metod Fisk- och skaldjurshöst Nyårsmusslor x 2 Den goda blåmusslan Sommarprimörer Gott till glöggen Vårlätta påskdelikatesser Oxsvans – en höstdelikatess Pintxos-baskiska delikatesser Svenska äpplen på menyn Påskmiddag med lamm Kantareller och sherry Kalv eller kalv? Vild- och tamfågel Med smak av sommarhö Tid för vårlamm Konsten att bemästra glöden Fyllda grönsaker Kanapéer Vinterdeli Värmande köttgrytor för kalla kvällar Renässans för den svenska husmanskosten Pajer med fransk touche Le Chaudron – vin och vildsvin Jordgubbar med smak Vildsvin – det nya viltet Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Peppar för finsmakare Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Våfflor -salta vårfruvåfflor Sherryns hemlighet Kräftor Öl i maten Svart trumpetsvamp Vägen till hjärtat går genom magen Smygstart på vårlammet Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Läckra påskägg med svenska smaker Hela djuret i köket

Instagram feed