Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Tryffel, vin och mat Påskmiddag med lamm Ödmjuka knölar Kräftdelikatesser Sommar i köket Den goda köttgrytan Kalv eller kalv? Vildsvin – det nya viltet Vårfisk Grytkött på ben Gränslös gastronomi Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Nyårssupé Lök Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Kräftor Påskägg Våfflor -salta vårfruvåfflor Laroche Winebar et Restaurant Smygstart på vårlammet Vintergös Sommarprimörer Kallrökt Mårten Gås Den goda julgrisen Höstsvamp-kantareller Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Fisk- och skaldjurshöst Kantareller och sherry Katalansk svampinspiration Älghöst Nyårsmusslor x 2 Kokt på grillen Höstlamm i köket Bästa charkuterierna för julbordet Le Chaudron – vin och vildsvin Öl i maten Oxsvans – en höstdelikatess Svart trumpetsvamp Sydfransk sommar Vårkyckling på menyn Grisens hemlighet – smak och metod Nyårsskaldjur x 2

Instagram feed