Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Lax för finsmakare Höstlamm och miljövård Renässans för den svenska husmanskosten Laroche Winebar et Restaurant Våfflor -salta vårfruvåfflor Vårfisk Konsten att bemästra glöden Läckra påskägg med svenska smaker Den goda köttgrytan Grisens hemlighet – smak och metod Den goda blåmusslan Katalansk svampinspiration Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Konservera mera – charkuterier på burk Höstsvamp-kantareller Matiga vintersoppor Fisk- och skaldjurshöst Sherryns hemlighet Den goda julgrisen Le Chaudron – vin och vildsvin Julströmmingar Bästa charkuterierna för julbordet Lök Sommarprimörer Med smak av sommarhö Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Svenska äpplen på menyn Svenska sparrisprimörer Oxsvans – en höstdelikatess Kallrökt Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Vildsvin – det nya viltet På jakt efter grisens hemlighet Kräftdelikatesser Svensk sparris ur jorden Påskmiddag med lamm Peppar för finsmakare Sydfransk sommar Grillsåser & Marinader till grillen Smygstart på vårlammet Vintergös Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Nyårssupé Gott till glöggen

Instagram feed