Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Vårfisk Vägen till hjärtat går genom magen Kantareller och sherry Grillsåser & Marinader till grillen Våfflor -salta vårfruvåfflor Kokt på grillen Smygstart på vårlammet Svenska äpplen på menyn Tid för vårlamm Lamm från årets kockfinalister Lök Laroche Winebar et Restaurant Bästa charkuterierna för julbordet Med smak av sommarhö Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Värmande köttgrytor för kalla kvällar Sommarprimörer Höstlamm i köket Katalansk svampinspiration Renässans för den svenska husmanskosten Vintergös Jordgubbar med smak Midsommarsnapsar Sött och salt till glöggen Läckra påskägg med svenska smaker Påskägg Konsten att bemästra glöden Vårkyckling på menyn Allt är gott på grisen Vildsvin – det nya viltet Svenska sparrisprimörer Vårlätta påskdelikatesser Svensk sparris ur jorden Fyllda grönsaker Mårten Gås Den goda blåmusslan Kräftor Sherryns hemlighet Nyårsmusslor x 2 Nyårssupé Le Chaudron – vin och vildsvin Gott till glöggen Vårlätt lax Den oemotståndliga confiten

Instagram feed