Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

På jakt efter grisens hemlighet Vårlätt lax Fyllda grönsaker Den goda blåmusslan Kallrökt Smygstart på vårlammet Fisk- och skaldjurshöst Konservera mera – charkuterier på burk Sydfransk sommar Med smak av sommarhö Sommar i köket Vinterdeli Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Nyårsmusslor x 2 Lök Gränslös gastronomi Kokt på grillen Pintxos-baskiska delikatesser Matiga vintersoppor Svenska äpplen på menyn Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Sött och salt till glöggen Våfflor -salta vårfruvåfflor Nyårssupé Konsten att bemästra glöden Läckra påskägg med svenska smaker Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Bästa charkuterierna för julbordet Sommarprimörer Lamm från årets kockfinalister Den goda köttgrytan Tid för vårlamm Vildsvin – det nya viltet Påskägg Kantareller och sherry Kalv eller kalv? Midsommarsnapsar Höstlamm och miljövård Surströmmingsburken ska öppnas Den goda julgrisen Hela djuret i köket Vårfisk

Instagram feed