Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Pajer med fransk touche Värmande köttgrytor för kalla kvällar Midsommarsnapsar Pintxos-baskiska delikatesser Påskägg Vägen till hjärtat går genom magen Lax för finsmakare Jordgubbar med smak Svart trumpetsvamp Svenska sparrisprimörer Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Sommarprimörer Gränslös gastronomi Våfflor -salta vårfruvåfflor Smygstart på vårlammet Kanapéer Nyårsskaldjur x 2 Vinterdeli Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Katalansk svampinspiration Konsten att bemästra glöden Kalv eller kalv? Kantareller och sherry Öl i maten Svensk sparris ur jorden Grillsåser & Marinader till grillen Fyllda grönsaker Le Chaudron – vin och vildsvin Vårkyckling på menyn Tid för vårlamm Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Surströmmingsburken ska öppnas Hela djuret i köket Sött och salt till glöggen Ödmjuka knölar Höstlamm i köket Gott till glöggen Laroche Winebar et Restaurant Renässans för den svenska husmanskosten Vårlätt lax Vårlätta påskdelikatesser Den oemotståndliga confiten Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Svenska äpplen på menyn

Instagram feed