Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Tid för vårlamm Gränslös gastronomi Nyårsmusslor x 2 Vårkyckling på menyn Den goda blåmusslan Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Kantareller och sherry Sommar i köket Höstlamm och miljövård Hela djuret i köket Svenska äpplen på menyn Vildsvin – det nya viltet Påskägg Kalv eller kalv? Julströmmingar Renässans för den svenska husmanskosten Vårfisk Höstlamm i köket Le Chaudron – vin och vildsvin Vägen till hjärtat går genom magen Påskmiddag med lamm Laroche Winebar et Restaurant Fyllda grönsaker Pintxos-baskiska delikatesser Vintergös Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Kräftdelikatesser Vårlätta påskdelikatesser Lamm från årets kockfinalister Vild- och tamfågel Den goda köttgrytan Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Vårlätt lax Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Jordgubbar med smak Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Grillsåser & Marinader till grillen Svensk sparris ur jorden Kallrökt Svenska sparrisprimörer Midsommarsnapsar Tryffel, vin och mat Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Nyårsskaldjur x 2 Mårten Gås

Instagram feed