5602 Saint-Véran Réserve Joseph Deshaires 2011 99kr 15/20

Saint-Véran Réserve Joseph Deshaires 2011Joseph Deshaires, Saint-Véran, Frankrike, 750ml, 13%, Concealed Wines

Chardonnay verkar bli betydligt mer lyckad än de röda pinot noir i Bourgogne från årgång 2011, åtminstone i prisläget. Det är generös fet frukt, stadig men avrundad syra i drickvänligt struktur. Det blir kanske inga långlivade viner men gott att dricka nu, med mogen aprikos- och citrusfrukt, rund struktur och en fatrostad avslutning med mineralstram längd. Drick till en gräddig kalvgryta, kyckling och svamp eller smörstekt gös.

Lämna kommentarPoängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.

Instagram feed