Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Kalv eller kalv? Värmande köttgrytor för kalla kvällar Oxsvans – en höstdelikatess Lamm från årets kockfinalister Kräftdelikatesser Höstlamm och miljövård Julströmmingar Kokt på grillen Vårlätt lax Vårlätta påskdelikatesser Laroche Winebar et Restaurant Svart trumpetsvamp Smygstart på vårlammet Gränslös gastronomi Vintergös Le Chaudron – vin och vildsvin Matiga vintersoppor Fyllda grönsaker Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Höstlamm i köket Grillsåser & Marinader till grillen Vägen till hjärtat går genom magen Hela djuret i köket Pintxos-baskiska delikatesser Sommar i köket Kallrökt Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Vildsvin – det nya viltet Renässans för den svenska husmanskosten Med smak av sommarhö På jakt efter grisens hemlighet Fisk- och skaldjurshöst Vinterdeli Svenska äpplen på menyn Påskägg Bästa charkuterierna för julbordet Den goda blåmusslan Våfflor -salta vårfruvåfflor Vild- och tamfågel Sött och salt till glöggen Nyårsskaldjur x 2 Mårten Gås Konsten att bemästra glöden Lax för finsmakare Peppar för finsmakare
Zest - Ekologisk mat i Karlstad

CrossFit Södra Station

Matstudion - Bästa på Catering i Karlstad

Instagram feed

10706771_549017265231120_404957705_n

10654887_1481055228816138_2109837010_n

10544210_366320666849156_138830689_n

10454083_283521865159128_717650031_n

10349604_566937313420994_1150024093_n

10326455_249102691962111_1078150836_n

925848_874629999218414_663185630_n

10254093_1399747063642268_218161782_n

f0427acad5f411e39a600002c95687c2_8

10251423_699684516756552_1822814663_n

53c3d4aad5ef11e394850002c9c95fa4_8

692454f0d52711e3bb160002c9dbdf3c_8

10175111_283544671823635_1732082814_n

10249110_700097373362602_290205924_n

917860_241999066005098_598267081_n

6cb1fb7cbcdb11e3bb1e0002c9def394_8

cb23b59ebccf11e3adee12c8647da77b_8

25ffc432b9a411e39f97126967776ad5_8

81ba6170b8e511e38dbc12071117b597_8

aca821e6b73d11e3abe812749172cb8f_8