Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Läckra påskägg med svenska smaker Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Lamm från årets kockfinalister Grytkött på ben Hela djuret i köket Värmande köttgrytor för kalla kvällar Matiga vintersoppor Katalansk svampinspiration Kanapéer Lök Bästa charkuterierna för julbordet Grisens hemlighet – smak och metod Svenska äpplen på menyn Lax för finsmakare Peppar för finsmakare Höstlamm och miljövård Vild- och tamfågel Pajer med fransk touche Konsten att bemästra glöden Den oemotståndliga confiten Sydfransk sommar Påskmiddag med lamm Älghöst Våfflor -salta vårfruvåfflor Fisk- och skaldjurshöst Laroche Winebar et Restaurant Nyårsmusslor x 2 Ödmjuka knölar Nyårssupé Fyllda grönsaker Grillsåser & Marinader till grillen Den goda köttgrytan Vinterdeli Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Nyårsskaldjur x 2 Allt är gott på grisen Kantareller och sherry Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Pintxos-baskiska delikatesser Höstsvamp-kantareller Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Den goda julgrisen Sommarprimörer Smygstart på vårlammet Vårlätt lax

Instagram feed