Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Svensk sparris ur jorden Svenska sparrisprimörer Grillsåser & Marinader till grillen Den goda köttgrytan Höstsvamp-kantareller Peppar för finsmakare Konsten att bemästra glöden Vild- och tamfågel Kräftor Laroche Winebar et Restaurant Vårlätt lax Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Sherryns hemlighet Midsommarsnapsar Kräftdelikatesser Oxsvans – en höstdelikatess Pintxos-baskiska delikatesser Sommarprimörer Med smak av sommarhö Kokt på grillen Renässans för den svenska husmanskosten Vintergös Gott till glöggen Våfflor -salta vårfruvåfflor Sommar i köket Smygstart på vårlammet Kalv eller kalv? Nyårsmusslor x 2 Allt är gott på grisen Tryffel, vin och mat Läckra påskägg med svenska smaker Den goda julgrisen Grytkött på ben Höstlamm och miljövård Le Chaudron – vin och vildsvin Den oemotståndliga confiten På jakt efter grisens hemlighet Jordgubbar med smak Gränslös gastronomi Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Värmande köttgrytor för kalla kvällar Lamm från årets kockfinalister

Instagram feed