Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Lök Vårkyckling på menyn Pajer med fransk touche Tryffel, vin och mat Svart trumpetsvamp Nyårsskaldjur x 2 Midsommarsnapsar Sommarprimörer Svenska äpplen på menyn Fisk- och skaldjurshöst Vinterdeli Le Chaudron – vin och vildsvin Peppar för finsmakare Höstsvamp-kantareller Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Med smak av sommarhö Kallrökt Gott till glöggen Påskägg Kanapéer Ödmjuka knölar Pintxos-baskiska delikatesser Kokt på grillen Höstlamm i köket Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Kräftor Kantareller och sherry Påskmiddag med lamm Den oemotståndliga confiten Matiga vintersoppor Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Sydfransk sommar Våfflor -salta vårfruvåfflor Vintergös Grillsåser & Marinader till grillen Vild- och tamfågel Grisens hemlighet – smak och metod Smygstart på vårlammet Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Höstlamm och miljövård Nyårssupé Hela djuret i köket Nyårsmusslor x 2 Oxsvans – en höstdelikatess Lamm från årets kockfinalister
Zest - Ekologisk mat i Karlstad

CrossFit Södra Station

Matstudion - Bästa på Catering i Karlstad

Instagram feed

11325304_916426208428963_362014346_n

11348091_935510449824395_1299038314_n

11352049_1108890095792527_2068766111_n

11311634_1459246991035472_1676064265_n

11349219_1644170952470478_2128199269_n

11350961_427083714128132_311231282_n

11189372_399698596881839_287766756_n

11205882_385756071617240_600492809_n

924762_518560494948553_1321242508_n

10919356_1378785532436094_490250454_n

10706771_549017265231120_404957705_n

10654887_1481055228816138_2109837010_n

10544210_366320666849156_138830689_n

10454083_283521865159128_717650031_n

10349604_566937313420994_1150024093_n

10326455_249102691962111_1078150836_n

925848_874629999218414_663185630_n

10254093_1399747063642268_218161782_n

f0427acad5f411e39a600002c95687c2_8

10251423_699684516756552_1822814663_n