Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Den goda blåmusslan Konsten att bemästra glöden Sommarprimörer Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Sherryns hemlighet Vild- och tamfågel Kalv eller kalv? Lax för finsmakare Pajer med fransk touche På jakt efter grisens hemlighet Tid för vårlamm Nyårsmusslor x 2 Den oemotståndliga confiten Älghöst Nyårsskaldjur x 2 Gott till glöggen Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Svart trumpetsvamp Vårfisk Jordgubbar med smak Värmande köttgrytor för kalla kvällar Den goda julgrisen Våfflor -salta vårfruvåfflor Grisens hemlighet – smak och metod Höstlamm och miljövård Höstsvamp-kantareller Kallrökt Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Vårkyckling på menyn Surströmmingsburken ska öppnas Kanapéer Öl i maten Grytkött på ben Sött och salt till glöggen Den goda köttgrytan Konservera mera – charkuterier på burk Vintergös Svenska sparrisprimörer Le Chaudron – vin och vildsvin Ödmjuka knölar Grillsåser & Marinader till grillen Pintxos-baskiska delikatesser Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp

Instagram feed