Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Vägen till hjärtat går genom magen Pajer med fransk touche Vårlätta påskdelikatesser Svenska sparrisprimörer Med smak av sommarhö På jakt efter grisens hemlighet Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Surströmmingsburken ska öppnas Vårlätt lax Kalv eller kalv? Kallrökt Gott till glöggen Laroche Winebar et Restaurant Hela djuret i köket Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Grillsåser & Marinader till grillen Le Chaudron – vin och vildsvin Nyårsmusslor x 2 Lök Mårten Gås Peppar för finsmakare Vårkyckling på menyn Lamm från årets kockfinalister Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Vinterdeli Konservera mera – charkuterier på burk Höstsvamp-kantareller Sherryns hemlighet Läckra påskägg med svenska smaker Midsommarsnapsar Sommarprimörer Höstlamm och miljövård Den goda köttgrytan Renässans för den svenska husmanskosten Jordgubbar med smak Påskmiddag med lamm Kokt på grillen Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Nyårsskaldjur x 2 Kräftdelikatesser Vildsvin – det nya viltet Gränslös gastronomi Kräftor Fyllda grönsaker Svensk sparris ur jorden

Instagram feed