Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Smygstart på vårlammet Pajer med fransk touche Vild- och tamfågel Vårlätta påskdelikatesser Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Le Chaudron – vin och vildsvin Älghöst Kallrökt Tryffel, vin och mat Nyårssupé Pintxos-baskiska delikatesser Peppar för finsmakare Sommarprimörer På jakt efter grisens hemlighet Läckra påskägg med svenska smaker Vårkyckling på menyn Påskägg Lax för finsmakare Vägen till hjärtat går genom magen Vårlätt lax Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Renässans för den svenska husmanskosten Konservera mera – charkuterier på burk Sydfransk sommar Sherryns hemlighet Värmande köttgrytor för kalla kvällar Höstlamm och miljövård Svensk sparris ur jorden Mårten Gås Kräftor Påskmiddag med lamm Fyllda grönsaker Den goda julgrisen Ödmjuka knölar Gränslös gastronomi Vårfisk Laroche Winebar et Restaurant Sött och salt till glöggen Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Julströmmingar Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Surströmmingsburken ska öppnas Öl i maten Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Lök

Instagram feed