Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Kräftor Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Den goda julgrisen Vinterdeli Kräftdelikatesser Kallrökt Vårkyckling på menyn Den goda blåmusslan Peppar för finsmakare Katalansk svampinspiration Konservera mera – charkuterier på burk Svenska äpplen på menyn Höstlamm i köket Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Grisens hemlighet – smak och metod Lamm från årets kockfinalister Surströmmingsburken ska öppnas Läckra påskägg med svenska smaker Mårten Gås Kantareller och sherry Vårlätta påskdelikatesser Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Bästa charkuterierna för julbordet Le Chaudron – vin och vildsvin Lök Sherryns hemlighet Ödmjuka knölar Med smak av sommarhö Kalv eller kalv? Svensk sparris ur jorden Sommarprimörer Nyårssupé Älghöst Svart trumpetsvamp Vildsvin – det nya viltet Midsommarsnapsar Vårlätt lax Laroche Winebar et Restaurant Vild- och tamfågel Nyårsskaldjur x 2 Matiga vintersoppor Nyårsmusslor x 2 Smygstart på vårlammet Våfflor -salta vårfruvåfflor

Instagram feed