Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Den goda blåmusslan Värmande köttgrytor för kalla kvällar Sherryns hemlighet Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Vintergös Lax för finsmakare Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Kokt på grillen Den oemotståndliga confiten Mårten Gås Laroche Winebar et Restaurant Tryffel, vin och mat Vinterdeli Fisk- och skaldjurshöst Matiga vintersoppor Renässans för den svenska husmanskosten Svensk sparris ur jorden Älghöst Höstsvamp-kantareller Smygstart på vårlammet Läckra påskägg med svenska smaker Peppar för finsmakare Vild- och tamfågel Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Vildsvin – det nya viltet Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Kanapéer Sommarprimörer Kräftor Vårlätt lax Lamm från årets kockfinalister Hela djuret i köket Kräftdelikatesser Vårkyckling på menyn Pintxos-baskiska delikatesser Surströmmingsburken ska öppnas Öl i maten Grisens hemlighet – smak och metod Svenska äpplen på menyn Nyårssupé Kalv eller kalv? Sött och salt till glöggen Vägen till hjärtat går genom magen Katalansk svampinspiration Midsommarsnapsar

Instagram feed