Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Konsten att bemästra glöden Vild- och tamfågel Ödmjuka knölar Kräftdelikatesser Vårlätta påskdelikatesser Surströmmingsburken ska öppnas Allt är gott på grisen Köttbullar -smakrika variationer på den svenska klassikern Nyårssupé Oxsvans – en höstdelikatess Sommarprimörer Kräftor Lamm från årets kockfinalister Den goda blåmusslan Pintxos-baskiska delikatesser Sydfransk sommar Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Jordgubbar med smak Pajer med fransk touche Kokt på grillen Kantareller och sherry Bästa charkuterierna för julbordet Fyllda grönsaker Lax för finsmakare Grillsåser & Marinader till grillen Vårfisk Lök Vinterdeli Tid för vårlamm Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Grisens hemlighet – smak och metod Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Höstlamm i köket Våfflor -salta vårfruvåfflor Den goda julgrisen Smygstart på vårlammet Grytkött på ben Med smak av sommarhö Kantareller -vår mest uppskattade matsvamp Gott till glöggen Höstlamm och miljövård Renässans för den svenska husmanskosten Värmande köttgrytor för kalla kvällar Vildsvin – det nya viltet Gränslös gastronomi
Matstudion - Bästa på Catering i Karlstad

Instagram feed

13108677_1593577037638039_577465390_n

12445791_970026816445065_665974002_n

10831673_500634866792409_522659892_n

12818861_183282145384373_424386519_n

12783337_1991200014438587_305193554_n

12751061_1281071491920109_596935485_n

12558899_1719943088240402_161180886_n

12145071_1835524803340715_1558974823_n

12081304_517116411779791_1289746593_n

11374254_897553276993187_961873380_n

12132674_660799200623229_90073417_n

11850094_456335237879668_1682946300_n

11856759_897704723638800_320368035_n

11374097_489894274509227_1975440611_n

11950510_511139125718847_1752491823_n

11850199_955019477877705_1419887747_n

11313660_1631348303814409_477688189_n

11849065_1504958923128822_1799540005_n

11312122_1451786388464658_69384374_n

11373909_1035570856467313_1885177443_n