Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Renässans för den svenska husmanskosten Kokt på grillen Kanapéer Svenska sparrisprimörer Med smak av sommarhö Laroche Winebar et Restaurant Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Höstlamm i köket Vildsvin – det nya viltet Lamm från årets kockfinalister Nyårsskaldjur x 2 Vinnarrätten Årets kock 2011 Tomas Diederichsen Påskmiddag med lamm Katalansk svampinspiration Grillsåser & Marinader till grillen Tid för vårlamm Pintxos-baskiska delikatesser Allt är gott på grisen Svensk sparris ur jorden Svart trumpetsvamp Kallrökt Pajer med fransk touche Kalv eller kalv? Öl i maten På jakt efter grisens hemlighet Le Chaudron – vin och vildsvin Hela djuret i köket Vintergös Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Matiga vintersoppor Ödmjuka knölar Vårfisk Julströmmingar Nyårsmusslor x 2 Sommarprimörer Midsommarsnapsar Gott till glöggen Sydfransk sommar Lax för finsmakare Den goda blåmusslan Sherryns hemlighet Vägen till hjärtat går genom magen Värmande köttgrytor för kalla kvällar Svenska äpplen på menyn

Instagram feed