Poängförklaring

Vinerna bedöms efter kvalitet, oavsett pris om det inte nämns för respektive vin.

20

Ett drömvin helt enkelt!

Sällsynta viner med elegans, djup och komplexitet som med knivskarp precision speglar vingårdens, druvornas och vinkällarens kvaliteter. Viner som utan tvekan kommer utvecklas i källaren, men som i alla lägen skänker utstuderad vinnjutning.

18-19

Exceptionellt vin

Stor personlighet i kombination med finess och komplexitet i doft och smak. Det är viner med kraft som ger vinupplevelser utöver det vanliga. Vinerna klarar och vinner definitivt på en tids lagring.

16-17

Stort vin

Ett vin med personlighet där både vingårdsarbete, vinifiering, druvor och ursprung på ett på utmärkt sätt speglas i vinet och som i glaset ger ren njutning. Ett säkert kort.

14-15

Bra vin

Ett njutbart vin där druvkvalitet, ursprung och årgång på ett okomplicerat sätt tydligt kan spåras i doft och smak.

12-13

Korrekt vin

Vinet är tekniskt sett utan defekter och uppfyller de minsta och grundläggande kraven på balans som också speglar vinupplevelsen. Bara att dricka.

10-11

Mediokert vin

Vinet saknar balans, koncentration eller andra viktiga delar som skapar en harmonisk vinupplevelse.


i köket

Konsten att bemästra glöden Katalansk svampinspiration Midsommarsnapsar Vägen till hjärtat går genom magen Vårkyckling på menyn Svenska äpplen på menyn Kräftdelikatesser Med smak av sommarhö Lamm från årets kockfinalister Värmande köttgrytor för kalla kvällar Pintxos-baskiska delikatesser Den goda blåmusslan Lax för finsmakare Tryffel, vin och mat Sydfransk sommar Bästa charkuterierna för julbordet Gränslös gastronomi Vild- och tamfågel Vintergös Påskägg Le Chaudron – vin och vildsvin Älghöst Fergus Henderson -ödmjuk stjärnkock med sunt köksförnuft Höstlamm i köket Ödmjuka knölar Pajer med fransk touche Vårfisk Påskmiddag med lamm Renässans för den svenska husmanskosten Vårlätt lax Sommar i köket Smygstart på vårlammet Klas Lindberg vinnarrätt årets kock 2012 Rödbetor – en höjdpunkt på höstmenyn Nyårsmiddag-varmrätter x 2 Nyårsmusslor x 2 Grytkött på ben Kräftor Svenska sparrisprimörer Grillsåser & Marinader till grillen Grisens hemlighet – smak och metod Kantareller och sherry Läckra påskägg med svenska smaker Peppar för finsmakare

Instagram feed