Årets Kock åker Hem till gården

Råvara och ursprung är fokus på nästa års upplaga av Årets Kock

Hem till gården är temat som ska uppmärksamma betydelsen av ett nära samarbete mellan restaurangen och gården, men också mellan kocken och bonden som producerar råvaran.

– Det handlar om ”tillbaka till framtiden” – att vi kan tillvarata gammal kunskap och anpassa den till de förhållanden vi har idag, säger Hanna Halpern, general för Årets Kock.

Finalisterna har fem timmar på sig att laga två tävlingsrätter. Den första ska skapas utifrån en råvarukorg, vars innehåll hålls hemlig fram till 45 minuter innan tävlingen börjar. Den andra uppgiften är att skapa en modern restaurangrätt utifrån givna huvudråvaror, som nästa år är två hela lammstekar med ben och en benfri lammtunnbringa. Rätten måste också innehålla minst en ekologisk mejeriprodukt, förutom ekologiskt smör.

Finalen av Årets Kock 2011 avgörs den 3 februari 2011 i Stockholm.

Mera i samma ämne:

Lämna kommentar

Instagram feed