Heston Blumenthals omöjliga uppdrag

Heston Blumenthal fortsätter att utmana gränserna för matlagning. Nu tar han sig an flygmaten.

Heston Blumenthal fortsätter att utmana gränserna för matlagning. För några år sedan gjordes TV-serie om hans uppdrag att helt göra om snabbmatskedjan Little Chefs meny. Han fortsätter nu med att göra flygmaten bättre på British Airways. Också manskapet på brittiska flottans u-båt ska få en uppdaterad meny. Mission Impossible är namnet på den  nya TV-serien på Channel 4.

– Jag har velat veta vad som händer med vår uppfattning av maten när vi äter i luften, istället för på marken, säger Heston till Daily Mail.

Som vanligt bjuder han på innovativa lösningar för att förhöja smakupplevelsen. På flyget innebär det bland annat nässpray.

– Mat i en flygkabin smakar inte som på marken, eftersom luften saknar fuktighet. Vår uppfattning av smak och det som ger maten arom regleras och begränsas av fuktigheten i nässlemhinnorna. Nässpray är lösningen, säger Heston.

Serien visar nu på brittiska Channel 4

Lämna kommentar

Instagram feed