Inga nya Michelin-stjärnor till Sverige

Stockholm befäster sin position som nordens bästa matstad, enligt den uppdaterade Guide Michelin 2012 som släpptes i dag. Med två 2-stjärniga restauranger är Stockholm ensam i täten.

I övrigt är det inga nyheter i den franska matguidens stjärnlista. Frantzén/Lindberg och Mathias behåller sina två stjärnor. Stockholmskrogarna Mathias Dahlgren Matbaren, Esperanto, Fredsgatan 12 och Lux Stockholm behåller också sina stjärnor. I Göteborg behåller Thörnströms Kök, Kock & Vin, 28+ och Fond en stjärna var.
Nio restauranger i Sverige fått utmärkelsen Bib Gourmand, som indikerar vällagad mat till ett rimligt pris. Sju av de restaurangerna ligger i Stockholm och två ligger i Göteborg. I Stockholm är det Brasserie Bobonne, Proviant, Rolfs Kök, Den Gyldene Freden, Pubologi (Ny), Ulla Winbladh och Sjögräs, och i Göteborg fårTvåkanten och Familjen en Bib Gourmand.
– Vi är glada över de tio nya restauranger som tillkommit i årets Michelin-guide. Guiden erbjuder ett urval av restauranger i olika prisklasser. Det är inte bara stjärnorna som räknas, säger Lotta Wrangle, presschef för Michelin i Norden.
Nya i årets guide är Sjömagasinet, Gotland, AG, Gastrologik, Miss Voon, Volt, deVille, Bon Bon, Villa Godthem och Pubolog.

Lämna kommentar

Instagram feed