Nyheter

Första potatisprimörerna ur jorden

2010-02-23

Årets första färskpotatisar har skördats. I vanlig ordning blev priset för knölarna högt, 750 kr kilot.

Ambassadörer för Det nya matlandet

2010-02-23

Jordbruksminister Eskil Erlandsson har utsett 26 Matlandetambassadörer från norr till söder för att sprida och förankra visionen Sverige – det nya matlandet.

Geowine – nytt redskap för ursprungsmärkning

2010-02-22

En ny avancerad geografisk id-märkning av vinflaskor kommer lanseras inom kort.

Fransk vinexport minskade

2010-02-19

Fortsatt dystra sammanställningar av förra årets vinsiffror dimper ner.

Livsmedelsindustrin får uselt betyg

2010-02-19

Svenskarnas matvanor har undersökts och livsmedelsindustrin får dåligt betyg.

Smaka svenskt-ny webguide

2010-02-19

Smaka svenskt är en ny webbaserad krogguide som listar restaurangen som satsar på regionala, ekologiska och lokala produkter.

Svenska primörer på gång

2010-02-19

Årets första svenskodlade gurka har skördats och sålts för 798 kronor kilot. Totalt skördades 20 kilo. Ett litet tecken på att vårsäsongen för svenska grönsaker är på gång.

Mathias Dahlgren får kokbokspris

2010-02-13

Sveriges mest välrenommerade kock har gjort en ny kokbok.

Champagne=bättre konjunktur

2010-02-10

Champagnedrickandet är kanske är en lika säker konjunkturbarometer som ekonomiska analyser. Inte oväntat sjönk försäljningen radikalt under förra året, men trenden har nu brutits.

Dåligt år för Bordeaux

2010-02-09

Att Europas vinodlare drabbats hårt av finans- och ekonomisk kris är väntat. Nu kommer siffror som bekräftar detta

Bulkvin räddar amerikanska vinmarknad

2010-02-09

Finanskrisens effekter på vinmarknaden börjar nu kunna utläsas i statistiken. Inte öväntat är billiga bulkviner vinnare.

Cognac klarar ekonomisk kris

2010-02-09

Trots en nedgång under 2009 ser Cognac ljust på 2010.

Antibiotika i argentinska viner

2010-02-09

Tyska hälsomyndigheten, LUA, har stoppat försäljningen av åtta argentinska viner som visat sig innehålla natamycin.

El Bullì stänger

2010-02-04

Alla förväntasfulla som hoppas på en eftertraktat plats på världens bästa restaurant kan sluta hoppas. Den trestjärniga restaurangen El Bullì i nordöstra Spanien stänger under 2012 och 2013.

Den franska paradoxen-nya bevis

2010-02-04

Den franska paradoxen är kanske inte någon paradox. Sydvästra frankrikes matvanor med mycket fet mat som anklever och anka och ansenliga mängder rött vin låter som en mardröm för hälsomedvetna.

Chateau des Estanilles i Languedoc byter ägare

2010-02-04

En av Faugères mest ansedda vingårdar har fått ny ägare. Chateau des Estanilles har sedan 1976 drivits av Michel Louison och består av 35 hektar vingårdar runt byn Lenthéric

Exklusiva finviner

2009-12-07

Kanske en låda Château Pétrus från 1982 platsar i källaren. Utropspriset är 240 000 – 300 000 kronor på Systembolagets dryckesauktion den 8:e december.

Columbia Crest bäst enligt Wine Spectator

2009-11-23

Det är amerikanskt i topp när Wine Spectator utser årets bästa vin.

En flaska rött om dagen…

2009-11-22

Vinälskare kan återigen glädjas åt nya forskningsrön om vinets possitiva effekter på hälsan. En flaska om dagen lyder den nya ordinationen.

Nya Zeeland vinner vitvinsracet

2009-11-22

Australien har börjat buteljera vitt vin från Nya Zeeland som fortsätter att ta marknadsandelar från de inhemska odlarna, framförallt när det chardonnayviner.

Australien satsar på vermentino

2009-11-22

Australien gör försök med att odla vermentino, en vit druva med ursprung i Italien som också hittas på Korsika och i Provence, där den heter rolle. Där ger den friska viner som ofta blandas med clairette och ugni blanc.

Charolaisuppfödare i Skåne prisade

2009-11-22

Utmärkelsen Årets Nötköttsföretagare 2009 gick till Kerstin och Per Mårtensson utanför Sjöbo i Skåne. De prisades för sin framgångsrika charolaisuppfödning.

Sida 3 av 1012345...10...Sista »
Ambonnay AOC Fitou AOC Ventoux Årets bästa restauranger 2012 Årets kock Årets konditor Årets krog Argentina Australien Bag in box Beaujolais cru Beaujolais Nouveau Bellefont-Belcier BibGourmand Bodil Andersson Bordeaux Bourgogne Bowmore Distillery Chablis Chardonnay Chateau d’Yquem Chateau Guiraud Chateau Raymond Lafont Choklad Christies Cognac Corbin Corton Despagne Domaine de la Romanée Conti Domaine Georges Vernay Dryckesaktion Ekologisk Esperanto Eu Export Fat Duck Fergus Henderson Finanskrisen Fitou- le Road Movie Fleur Cardinale Fond Frankrike franska paradoxen Frantzén/Lindeberg Gambero rosso Gérard Vives Gotland Grand Corbin Grand crus de Chablis Grisar Grisproduktion Guide Michelin Guide michelin 2012 Guide Michelin Main Cities of Europe 2012 Hälsa Henrik Norström Heston Blumenthal Hummer hummerpremiär International Riesling Foundation Internationell mästarklass Jamie Oliver Jeanjean Kalifornien Katalonien kock&vin kork Languedoc Laroche Leijontornet lokalt producerat Lurton Lux stockholm Mackmyra Svensk Whisky AB Maestro Maria Grave Mathias Dahlgren Michelinstjärna Moët & Chandon Moët-Hennessy Monbousquet Montagne de Reims Montaudon Champagne Mousserande vin Napa valley Nobles Crus Noma Nordic Food Lab Nordisk mat Nya Zeeland operakällaren österrike Pavie Maquin penfolds Peppar Pinot noir PM&Vänner Portugal Resveratrol Rhône Riesling Rioja Saint-Emilions San Pellegrino award Sauternes Savagnin signarturdruva Sjömagasinet Supérieur Svensk Köttinformation Svensk Sigill Sydafrika Systembolaget The International Wine & Spirit Competition Troplong Mondot Tyskland Union des Crus du Beaujolais Ursprungsmärkning Viktor Westerlind Viltkött Viltmatakademin Vin de Pays primeurs Vin och hälsa Vindkörd Vinguide vinpantbank Vinskörd Whisky Whiskyauktion White guide White guide 2012 White Guide Global Gastronomy Award

Instagram feed