Nyheter

Nykorkad Beaujolais Nouveau

2009-11-16

Det är snart dags för årets primörviner från Beaujoalais. Tredje torsdagen i november är det stor fest i Beaujeu, huvudorter i regionen, med mängder av vinfester ,vinprovningar, och ljudliga parader på franskt manér.

Skotsk whisky får nya regler

2009-11-09

Reglerna för de skotska whiskyproducenterna kommer skärpas senare denna månad.

Årets bästa kokböcker utsedda

2009-10-22

Måltidakademien har utsett årets bästa kokböcker. I år fanns 320 titlar med. Henrik Norström och Steffo Törnqvist bland vinnarna.

Jaboulet och Perrin i samarbete

2009-10-20

Nicolas Jaboulet, välkänd producent i norra Rhône, släpper vin i samarbete med familjen Perrin, ett av de ledande vinhusen i Chateauneuf du Pape i södra Rhônedalen.

Gambero Rosso-2010

2009-10-01

Italiens mest prestigefyllda vinguide Gambero Rosso släpper inom kort sin utgåva för 2010. Deras topputmärkelser har dock redan läckt till media

William Fèvre tog storslam i 2009 Chablis

2009-10-01

Den 23 upplagan av den årliga vintävlingen i Chablis är avgjord. Viner från 2006 och 2007 provades och Domaine William Fèvre tog hem dubbla guld och silver i grand cru-klassen.

Ekoodling upp 35 procent i Katalonien

2009-10-01

Den ekologiska vinodlingen växer så det knakar i Katalonien.

Jeanjean går samman med Laroche

2009-10-01

Vinvärlden har fått ytterligare ett stort samgående. Denna gång är den Languedocbaserade producenten Jeanjean som går samman med Laroche.

Tyskland vinodlare nöjda

2009-09-23

Vinskörden går vidare och har nu också startat i de tyska vingårdarna. Det är optimistiska tongångar också här.

Ingen kris i ölsverige

2009-09-18

– I den här branschen ser vi inte till någon kris, konstaterar Marianne Wallberg på Stockholm Beer and Whisky festivalen när dörrarna i går öppnades får 18:e året. Nu väntar två helger av ölfest.

Dags för svensk hummer

2009-09-16

Hummerpremiären närmar sig och det är upplagt för hummerfest. I år startar hummerfisket på morgonen den 21 september.

Viltmatakademin vill öka intresset för viltkött

2009-09-16

Jaktsäsongen har börjat och nybildade Viltmatakademin slår ett slag för viltköttets förtjänster.

Champagne begränsar skörden

Champagne 2009-09-15

Champagne för under 10 € flaskan skrämmer champagnehusen. Mindre skörd ska stoppa prisraset.

Koncentrerade viner i Rhône

2009-09-15

Årets skörd är i full gång på de flesta håll i Europa. Rapporterna om en bra årgång är samstämmiga.

Romanée-Conti får ny ledning

2009-09-09

Brorsonen tar över ledningen på världens mest prestigefyllda vingård.

Moët satsar på eko

Champagne 2009-09-09

Champagnehuset Moët&Chandon har annonserat en satsning på högre kvalitet och hoppar på eko-tåget..

Ett svart år i Bordeaux

2009-09-09

” Det är ett svart år för vinerna i Bordeaux”, säger Bernard Farges, president för Syndicat des Bordeaux et Bordeaux Supérieurs.

Legendarisk årgång i Bourgogne

2009-09-09

I Bourgogne blev 2009 årstidernas återkomst, med väldefinierad vinter, vår och sommar, vilket gett druvorna goda förutsättningar.

Österrikes skörd liten men lovande

2009-09-07

2009 kommer gå till historien som ett år med märklig väderlek i Österrike. Trots det ser årets vinskörd lovande ut.

Svenska grisuppfödare gör uppror

2009-08-29

Svenska grisuppfödare uppmanar landets kommuner och landsting att ställa samma krav på danska grisuppfödare som på de svenska.

Svår växtsäsong i Champagne

Champagne 2009-08-28

Efter en svår växtsäsong beräknas skörden i Champagne hamna i nivå med 2008.

Snabb mognad i Languedoc

2009-08-28

De senaste veckornas extrema värme i sydfrankrike har fått druvmognaden att explodera i Languedocs vingårdar.

Sida 4 av 10« Första...23456...10...Sista »
Ambonnay AOC Fitou AOC Ventoux Årets bästa restauranger 2012 Årets kock Årets konditor Årets krog Argentina Australien Bag in box Beaujolais cru Beaujolais Nouveau Bellefont-Belcier BibGourmand Bodil Andersson Bordeaux Bourgogne Bowmore Distillery Chablis Chardonnay Chateau d’Yquem Chateau Guiraud Chateau Raymond Lafont Choklad Christies Cognac Corbin Corton Despagne Domaine de la Romanée Conti Domaine Georges Vernay Dryckesaktion Ekologisk Esperanto Eu Export Fat Duck Fergus Henderson Finanskrisen Fitou- le Road Movie Fleur Cardinale Fond Frankrike franska paradoxen Frantzén/Lindeberg Gambero rosso Gérard Vives Gotland Grand Corbin Grand crus de Chablis Grisar Grisproduktion Guide Michelin Guide michelin 2012 Guide Michelin Main Cities of Europe 2012 Hälsa Henrik Norström Heston Blumenthal Hummer hummerpremiär International Riesling Foundation Internationell mästarklass Jamie Oliver Jeanjean Kalifornien Katalonien kock&vin kork Languedoc Laroche Leijontornet lokalt producerat Lurton Lux stockholm Mackmyra Svensk Whisky AB Maestro Maria Grave Mathias Dahlgren Michelinstjärna Moët & Chandon Moët-Hennessy Monbousquet Montagne de Reims Montaudon Champagne Mousserande vin Napa valley Nobles Crus Noma Nordic Food Lab Nordisk mat Nya Zeeland operakällaren österrike Pavie Maquin penfolds Peppar Pinot noir PM&Vänner Portugal Resveratrol Rhône Riesling Rioja Saint-Emilions San Pellegrino award Sauternes Savagnin signarturdruva Sjömagasinet Supérieur Svensk Köttinformation Svensk Sigill Sydafrika Systembolaget The International Wine & Spirit Competition Troplong Mondot Tyskland Union des Crus du Beaujolais Ursprungsmärkning Viktor Westerlind Viltkött Viltmatakademin Vin de Pays primeurs Vin och hälsa Vindkörd Vinguide vinpantbank Vinskörd Whisky Whiskyauktion White guide White guide 2012 White Guide Global Gastronomy Award

Instagram feed