Silver för Kocklandslaget

Kock-VM avgjordes i går. Sverige kan lägga ytterligare en medalj till samlingen.

Sveriges kocklandslag fick en hedervärd silvermedalj när WM avgjordes i Luxemburg i går. Sverige vann VM-Guld i Kategori A och B i Kalla Bordet. Sverige fick också guldpoängnivå i Kategori C och Varmköket. Till slut tog dock Singapore den totala segern och guldmedaljen.

Sverige tävlade med ett tydligt svensk koncept och Matlandet Sverige i fokus. Råvaror från kvalitetsmedvetna små producenter från hela Sverige stod på menyn. Burfångade levande havskräftor från Njord i Bohuslän, Kalix Löjrom med ny skyddad EU-status, smågris från Domta i Enköping och kålrot och morötter från Larsviken i Skåne. Desserten hade Åkerbär från Norrland som karaktärssmak.

-Tufft att bli två efter en fantastisk fin tävlingsvecka. Laget har gjort en superinsats. När det här har sjunkit in så kommer vi att vara mycket nöjda. 2a i världen är inte så tokigt ändå. Vi gjorde vårt bästa. Det här taggar oss ännu mer inför OS om två år. Då ska vi ta hela gänget. Då ska vi vara på topp igen, säger Krister Dahl, lagledare.

26 nationslag deltog i VM. Totalt var det mer än 1000 tävlande kockar och konditorer från 53 länder.

Sverige har varit på medaljplats på alla VM och OS sedan 1999 och det är helt unikt den gastronomiska världen.
 

EB

Lämna kommentar

Instagram feed