Provat

CAP brewery- nytt utmanande bryggeri

Provat

CAP brewery blir ett av de senaste tillskotten i ölsverige. Även om bryggeriet är nytt är bryggaren rutinerad vid mäskkarlen. Mattias Hammenlind har de senaste åren utvecklat Sigtuna brygghus till ett av landets intressantaste bryggerier.

Påsköl 2013 -påsk i ölglasen

Provat

Årets påsköl imponerar med lysande brygder från våra svenska bryggerier. Mohawk och Sigtuna brygghus fyller påskglasen med kraftfull finess och Dugges förgyller med lättare delikatesser.

Nya öl i mars 2013

Provat

Humlefruktiga amerikanska ale, körsbärsfrisk kriek och stadig svensk lager hittas i mars nyheter på Systembolaget.

Glögg med söta och salta tilltugg

Provat

Årets glöggsäsong har smugit i gång och de rykande kopparna behöver sällskap på bordet. Vi har provat årets glögg och Dufvenkrooks Original och Blossa Trestjärnig Glögg är i topp.

Lyxig decemberöl

Provat

Söta mörka och vintervärmande öl är decembernyheter i Systembolagets vinkällarbutiker. I den exklusiva lanseringen hittas exceptionella brygder från både Mikkeller och Brew Dog och Hoppin’ Frog. Det är storslagen öl till lika storslaget pris.

Vinterviner -vinterlansering på Systembolaget

Provat

Det har dykt upp viner för vinterköket i Systembolagets hyllor.. Här är våra favoriter från vinternyheterna, bland annat fyndvinet, Ballade Carignan Vieilles Vignes 2011. Generöst från sydfranska Roussillon till oslagbart pris.

Julöl med klass

Provat

Systembolaget lansering av julöl har de senaste åren blivit en alltmer frustrerande historia med ölhyllor som gapar tomma långt innan dopparedan ens är i sikte. Julen står kanske inte för dörren, men julölen tar plats i hyllorna i dag. Och vill man slippa att ha annat än industrins massproducerade öl på julbordet får man vara ute i god tid. Här är våra favoriter från årets upplaga av julöl.

Exceptionell novemberöl

Provat

November bjuder på gott om mäktiga och värmande öl, vilket kan behövas när höstlöven virvlar runt i höstregnet.

International Arms Race -utmanande öl

Provat

International Arms Race är det senaste i raden av innovativa grepp i ölvärlden. Galna upptåg, bryggerisamarbeten, udda brygder och lika udda ingredienser blir allt vanligare.

Nya årgångar -2011 i fokus

Provat

Vinerna i Systembolagets ordinariehyllor byter varje år årgång, vilket kanske går många förbi. Vi provade och plockade ut några bra val ur den ordinariehyllan med årgång 2011 som ger bra vin för priset.

Höstviner

Provat

Hösten är definitivt här och vi har plockat ut några röda favoriter från höstens vinnyheter som kan göra höstens köttgrytor och stekar gott sällskap.

Vår i rosa och vitt

Provat

Maj är här och det betyder en rejäl laddning med rosévin i Systembolagets hyllor. Några läckra vita viner är också värda en plats i sommarens glas.

Banbrytande öl

Provat

En udda och exceptionell laddning öl landade i Systembolagets hyllor i veckan. Det är i de flesta fall i mindre mängder, så man får vara snabb.

Aprilviner på Systembolaget

Provat

Det ordinarie sortimentet har i april fått förstärkning. Dessvärre ett av de svagare på länge. Samtidigt kommer det en ny laddning exklusiva viner som inte oväntat håller betydligt högre klass.

Ny öl i mars

Provat

Systembolagets säsongsnyheter landar i hyllorna i dag. På ölfronten ligger fokus på lättare lageröl och ale. Vi har provat.

Vårviner

Provat

Den första vårsolen tittar passande nog fram, lagom till att vårens viner dyker ner i Systembolagets hyllor. Vi har plockat ut några favoriter.

Mäktig öl -systembolagets februarinyheter

Provat

Februari bjuder på mäktiga humlebomber och extrem porter. Vi har provat.

Klassiga viner i februari

Provat

I februari landade en laddning exklusiva viner i Systembolagets hyllor. Det är både eleganta bourgogneviner och mustiga Châteauneuf-du Pape.

Vinterviner till bra pris

Provat

Systemboalgets säsongsnyheter för vintern och julen har landat i hyllorna. Vi har plockat ut några favoriter med både god smak och vänligt pris.

Goda sommarviner

Provat

En laddning sommarviner har landat i Systembolagets hyllor. Vi har plockat ut några favoriter.

Påskvin med vårglans

Påsk Provat

Påsken är sen, men påskvinerna tidiga. Det är en samling både vita- och röda viner som glädjer i glaset till rimliga priser, många till och med under 100-lappen. Vi har provat.

Nya viner på systembolaget i april

Provat

Systembolaget har i fredags uppdaterad det ordinarie vinsortimentet med nya viner. Vi har provat och plockat ut några viner värda att lägga i butikskorgen.

Sida 1 av 41234
BrewDog CAP Double IPA CAP Imperial stout CAP-brewing Ciderprovning Exklusiv lansering december Flying Dog Glögg Glöggtilltugg julöl 2009 julöl 2012 Novembersprit Nyår 2009 Oktoberfest 2008 Oktoberfest 2009 Påsköl Påsköl 2010 påsköl 2013 Systembolaget Systembolaget oktoberlansering Systembolagets ölnyheter november 2012 vinnyheter oktober Whisky

Instagram feed