Glögg med söta och salta tilltugg

Årets glöggsäsong har smugit i gång och de rykande kopparna behöver sällskap på bordet. Vi har provat årets glögg och Dufvenkrooks Original och Blossa Trestjärnig Glögg är i topp.

Glögg bäst 2012

Årets glöggutbud är närmare 20 till antalet. Klassikerna håller alltjämt täten när det gäller försäljning, med Blossa i toppen. Utmanarna känns i år något mer klassiska, och de märkliga smaksättarna är färre. Kanske har branschen till slut gett upp om att med innovationer kapa åt sig delar av Blossas marknad.
Haga Starkvinsglögg Klassiska Glöggkryddor & Lakrits
Haga Starkvinsglögg Klassiska Glöggkryddor & Lakrits, (96038, 79kr), är dock ett exempel på en utmanare med smak utanför den klassiska. Har personligen lite svårt för lakritssmaken i glöggen, men framförallt känns kardemumman överdoserad, vilket gör den något obalanserad.

Herrgårdsglögg Vit Starkvinsglögg spetsad med whisky

Herrgårdsglögg Vit Starkvinsglögg spetsad med whisky, (96036, 500ml, 77kr), har tydlig whiskyånga och är en söt ljus glögg med bra balans av kanel och kardemumma.

Tegnér & Son Wilckens Fat Starkvinsglögg

Tegnér & Son Wilckens Fat Starkvinsglögg, (96002, 79 kr), är av den sötare sorten men med väl avvägd kryddning med kanel och nejlika som dominerar.

Dufvenkrooks Original Starkvinsglögg

I övrigt intar Dufvenkrooks Original Starkvinsglögg (96510, 72kr), toppen med friskare stil och välbalanserad, och mer återhållen kryddning. En glögg med bra vinkänsla.

Blossa Trestjärnig Glögg Spetsad med Cognac

Blossa Trestjärnig Glögg Spetsad med Cognac, (96517, 500 ml, 79 kr), är fortfarande en av vinnarna i sortimentet, med balanserad kryddvärme och djup från cognac.

Vill du göra din egen hemmagjorda glögg finns ett bra recept här: Glögg med cognac

Vi har gjort glöggtilltugg som tar fasta på både det salta och det söta och samlat några av våra favoriter.
Gott till GlöggenGott till GlöggenSött och salt till glöggenSött och salt till glöggen

Mera i samma ämne:
,

Lämna kommentar

Instagram feed