Mäktig öl -systembolagets februarinyheter

Februari bjuder på mäktiga humlebomber och extrem porter. Vi har provat.

Mäktig öl - systembolagets februarinyheter öl

Systembolagets februarinyheter i ölhyllan bjuder på sex välmatade brygder. Sierra Nevada Celebration Ale 2011, (11036, 27,90kr), är pålitliga med en stadig brygd. Generösa humlearomer och bitig beska rundas av med fin maltsötma i lyckad kombo. Lika lyckad är inte Fuller’s Brewer’s Reserve No.3, (11184, 59kr). Fatlagringen ger lite kantig doft och smak och avslutningen känns spritigt alkoholbitig.

Amerikanska Stone Brewing brukar inte snåla på humle, eller malt heller för den delen. Stone Vertical Epic Ale, (11162, 94,60kr), doftar varma kryddor som nejlika och kanel. Skulle varit passande på julbordet, men är en storslagen ölupplevelse i februaris vinterkyla. Välmatad med maltsötma, knäck och fruktiga humlearomer. Stone Double Bastard Ale, (11161, 83,90kr), är ytterligare en mustig brygd från samma bryggeri. Det doftar sirap, kola och torkad frukt och smaken är maltmättat rund med uppfriskande humlearomer. Välgjort och njutbart från USA.

Belgiska Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Blauw 2011, (11035, 116kr), är en specialbrygd som bryggs en gång om året. Den är fatlagrad och mer alkoholstark än bryggeriets övriga öl. På belgiskt manér är det generös maltsötma med distinkt fruktighet, vinösa fataromer och värmande avslutning.

Skottska Brew Dog fortsätter sin Paradox-serie med ytterligare en extrem brygd. BrewDog Paradox Jura , (11422, 89,90kr), är en alkoholbitig porter som doftar som en riktigt rökig Islaywhisky. De tjärrökiga aromerna rundas av med mörka chokladaromer och espressokaffe. Det är underhållande och udda, men frågan är vad man dricker det till.

Lämna kommentar

Instagram feed