Så ska en slipsten dras

Slöa knivar är både en hälsofara och något som gör köksarbetet ineffektivt. Tomaterna stretar emot och kycklingskinnet gör styckningen till ett evighetsprojekt. Med knivar som har mjukt stål är problemet snabbt avhjälpt. Med en keramisk våtslip hålls knivarna enkelt skarpa.

Global MinoSharp keramisk våtslip

Denna finns i två versioner med två eller tre slipstenar i varierande grovlekar. Principen är enkel. De grövre stenarna riktar eggen och den finaste ger precision i skärpan. Även med ovant handlag blir slipningen säker och resultatet bra. Det finns också keramiska brynen för mjukt stål.
Ett alternativ är ett klassiskt slipstål eller bryne. Det kräver lite mer teknik för att få rätt vinkel på egget. Tricket är att hålla rätt vinkel mot stålet. Bäst resultat blir de med en så snäv vinkel som möjligt mot stålet, mellan 20-25 grader.
Tips
Global MinoSharp keramisk våtslip

Lämna kommentar

Instagram feed