Slow Wine 2011 i ny iphone-app

Slow Wine ger för första gången ut en vinguide, på engelska ska tilläggas. Rörelsen är vinets motsvarighet till Slow Food, en gräsrotsrörelse med 100 000 medlemmar i 150 länder, med syfte att främja genuint mathantverk. Guiden kommer också finnas som app till iPhone och iPad.

Slow Wine 2011 ny iphone-appSlow Wine 2011 listar 8400 viner fråm 1850 vingårdar, utvalda inte bara för sin kvalitet, men också för sina naturliga egenskaper. Det betyder att odlingen görs utan kemiska bekämpnings- och gödningsmedel. Men också mängden kopparsulfat som används i vingården och jäststammar listas för de olika vinerna, liksom vilka som är biodynamiskt eller ekologiskt certifierade.

Slow Food har i över 20 år samarbetat med den italienska vinguiden Gamberro Rosso. Detta är första gången man på egen hand ger ut en vinguide, med fokus på hur vinerna tillverkas.

”Ett vin kan inte bedömas enbart med siffror och symboler, utan måste sättas i större sammanhang. Med den utgångspunkten ger Slow Wine en realistisk ögonblicksbild av det italienska vinlandskapet.” Slow Wine

Mer info på Slow Food

Mera i samma ämne:
,

Lämna kommentar

Instagram feed