RECEPT

Äppel och vaniljglöggsmousse med glöggmarinerade pepparkakor

Äppel och vaniljglöggsmousse med glöggmarinerade pepparkakorIngredienser för 8-10 små portionsformar

4 äpplen, passerade
1 msk smör
3 gelatinblad
1/2 dl vatten
1 dl + 1 msk socker
2 äggvitor
4 msk vaniljglögg
1 1/2 dl grädde
Moussebotten
8 pepparkakor, krossade grovt
8 msk vaniljglögg

Dela äpplena i klyftor och stek dem lätt i lite smör. Passera äpplena i en trådsil när de blivit mjuka. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

Gör en sockerlag på 1/2 dl vatten och 1 dl socker. Koka till simmig konsistens och låt svalna. Vispa äggvitorna tillsammans med 1 msk socker. När äggen är fluffiga vispas sockerlagen ner i en fin stråle.

Smält gelatinbladen i en kastrull och vispa ner i äggvitorna.

Vispa grädden och blanda med äppelpuré och vaniljglögg. Vänd ner grädden i äggvitorna och blanda försiktigt. Luften ska stanna i blandningen så vispa inte.

Krossa pepparkakorna och lägg i botten på små portionsformar. Det kan vara en kopp eller ett litet glas. Häll 1 msk vaniljglögg över pepparkakorna. Häll moussen över och ställ i kylen i minst 2 timmar. Servera med en rykande vitglögg eller vaniljglögg.

Ugnsstekta fikon med vaniljhonung och kardemummagrädde

Filodegsrullar med västerbottenost och fikonmarmelad

Äpplen med kardemumma och kanel i smördeg

Pepparkakspanerad ostbollar

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed