RECEPT

Äppelrökt sida av Domtagris med höstsvamp och balsamicovinägrette

Äppelrökt sida av Domtagris med höstsvamp och balsamicovinägretteIngredienser för 4 portioner

100 gram rökt Domta sida i tunna skivor
4 skivor rustikt bröd efter smak
5 dl kantareller och svart trumpetsvamp
2 msk smör
1 msk olivolja
1 stjälk selleri
1 schalottenlök
Vinägrette
2 msk balsamicovinäger
4 msk olivolja
1 tsk honung, gärna en timjanshonung
Stek svampen i lite olja tills allt vatten ångat bort ur svampen. Tillsätt smör och finhackad schalottenlök. Stek ytterligare 1 minut. Blanda med finhackad stjälkselleri och smaka av med salt och peppar.
Stek sidfläsket i lite olivoja tills det är krispigt och vackert veckat.
Stek brödskivorna hastigt i smör och lägg på en tallrik. Toppa med svamp och stekt fläsk och ringla lite vinägrette över.

Lätt rökt kotlett av Domtagris med svampsky, bakad tomat och bondbönor

Knaperstekt enbärsrimmad sida från Domtagris med svamp och syrlig löksky

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed